València reivindica el papel de las mujeres en la arquitectura

Sandra Gómez recorda que les actuacions d’Urbanisme per a la València 15 minuts ja incorporen la perspectiva de gènere de manera transversal

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha posat en valor este dilluns el paper de les dones en sectors tradicionalment masculinitzats com és el cas de l’arquitectura. La vicealcaldessa ha realitzat estes declaracions amb motiu de la visita a l’exposició ‘ArquitectEs’ que ha organitzat el Col·legi Territorial d’Arquitectes de València (CTAV) amb motiu del Dia Internacional de la Dona, acompanyada de la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, el vicepresident de la Generalitat i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, la presidenta del CTAV, Marina Sender, el degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de la Comunitat Valenciana (COACV), Luis Sendra, i l’arquitecta experta en arquitectura i gènere i membre del comité organitzador de la iniciativa, Eva Álvarez, entre altres.

Sandra Gómez ha felicitat el CTAV perquè “ha aconseguit un dels objectius del feminisme, que és visibilitzar el talent de dones que treballen en sectors tradicionalment molt masculinitzats, com l’arquitectura”. A més, ha destacat que l’exposició, en què han participat més de 60 arquitectes i estudiants d’arquitectura de València, és una demostració que “tenim un present molt prometedor amb arquitectes joves que seran un referent nacional i internacional, però també que tenim una història viva de dones pioneres a les quals hem de reconéixer el treball que van fer en moments molt difícils”. “Amb esta exposició aconseguim eixos dos objectius: posicionar el present i el futur de la professió, però no oblidar totes les dones que el van iniciar en moments molt difícils”, ha afegit la vicealcaldessa.

VALÈNCIA 15 MINUTS AMB PERSPECTIVA DE GÈNERE

Amb motiu del 8 de Març, la vicealcaldessa Sandra Gómez ha recordat que les actuacions que du a terme la seua regidoria per transformar València en una ciutat 15 minuts “ja incorporen la perspectiva de gènere de manera transversal”. “Hem de convertir l’espai públic en un lloc amable i segur, amb millors vivendes, servicis i equipaments públics”, ha assegurat.

Gómez ha animat el conjunt de la societat a “reimaginar la ciutat des de la perspectiva de gènere”. En este sentit, ha assenyalat que “les ciutats s’han anat construint des d’una posició neutra, obviant les especials necessitats que poden tindre totes les persones que habiten en elles”.

Per això, ha recordat que la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana ha incorporat la perspectiva de gènere i s’està aplicant “en totes les actuacions dirigides a convertir València en una ciutat de cures, una ciutat que cuide de totes les persones que l’habiten”.

“Qüestions com l’accessibilitat de les voreres, els encreuaments, els passos subterranis, la il·luminació de les ciutats, la mobilitat, el transport, les dotacions i la vivenda pública són elements que hem de tindre en compte en cada actuació”, ha argumentat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.