València renova Smart City Geoportal, que comptarà amb més de 600.000 elements georeferenciats

Fuset: “l’aplicació Smart City mostra milers de dades de tots els barris de València en matèries tan diverses com mobilitat, punts wifi, jardineria, mercats, esports o elements culturals”.

El regidor d’Agenda Digital de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha presentat hui  la nova versió de l’aplicació Geoportal, l’eina Smart City que ja és plenament accessible des de l’AppValència i des de geoportal.valencia.es i que representa a través de geoposició més de 600.000 elements sobre els carrers de València, gràcies a diversos servicis de mapes. El portal ha millorat significativament el seu aspecte i experiència d’usuari, introduint nous servicis de mapes per a sumar també informació sobre recursos culturals, educatius i esportius, la ubicació dels diferents contenidors de residus, o els nous punts de connexió wifi entre altres novetats.

Fuset ha explicat que “amb este nou format el Geoportal és més accessible i útil per a oferir centenars de milers de dades obertes a les administracions, la ciutadania, els mitjans de comunicació o les empreses i professionals” i ha afirmat que “un bon ús d’esta informació ajuda a millorar els servicis tant públics com privats, la qualitat de vida, la sostenibilitat i la transparència, a més d’afavorir la presa de decisions.”

En la nova versió d’este portal s’oferixen servicis de mapa relatius a l’Agenda Digital i SmartCity; la Contaminació Acústica i Atmosfèrica; Cultura, Educació i Esports; Ecologia urbana; Falles; Jardineria; Mercats; Mobilitat; Platges; Servicis Socials; Urbanisme i Zones Tributàries entre altres. Oferix a més una capa de dades obertes que permet combinar dades de diversa temàtica per a “oferir la major versatilitat i transparència a la ciutadania”. Tots estos recursos poden ser descarregats, compartits o incrustats en una web.


Estos sistemes de mapes temàtics al seu torn, tal com explica Fuset, “contenen prop de 445 capes d’informació oberta on s’agrupen els més de 600.000 elements georeferenciats, com per exemple tots els arbres de la ciutat amb les seues respectives fitxes,  la ubicació dels contenidors de residus, les places de càrrega i descàrrega, l’estat del trànsit y la disponibilitat de places de pàrquing o de Valenbisi”. També hi ha espai per a moltes altres dades com l’itinerari dels vials ciclistes, enllaços a les cambres de trànsit, els llocs d’estacionament regulat, les velocitats o la posició en temps real dels autobusos de l’EMT.

Destaca també com a novetats el sistema de mapes dedicat als recursos culturals, esportius i educatius de la ciutat que sobre el mapa de la ciutat mostra capes diverses com els diferents monuments, teatres, biblioteques, instal·lacions esportives i recursos catalogats com a Béns de Rellevància Local o Bé d’Interés Cultural. 

El portal ha sigut desenvolupat per tècnics municipals del Servici de Tecnologies Informació i la Comunicació (SERTIC). Fuset ha agraït l’esforç i s’ha mostrat confiat que “s’obri una nova etapa per al Geoportal on gràcies a la digitalització, València creix en transparència, optimització de servicis i qualitat de vida”.


Deixa el teu comentari