València tanca l’any 2020 demostrant ser destinació segura per als esdeveniments esportius

La ciutat ha sigut seu d’esdeveniments esportius al més alt nivell adaptant-se a les necessitats de seguretat i sanitàries per la COVID-19

València tanca un any 2020 marcat, com en tants altres llocs del món, per la pandèmia de la COVID-19. No obstant això, la ciutat està a punt d’acomiadar el seu any més complicat demostrant que ha sabut organitzar i reinventar-se per a convertir-se en la seu d’esdeveniments esportius de màxim nivell nacional i internacional, adaptant-se a les necessitats sanitàries i restriccions de públic que exigia la situació, però sense deixar de mostrar que l’esport ha sigut segur.

Al llarg dels últims mesos, i després de passar el confinament, l’esport al més alt nivell va tornar a València de forma organitzada i segura. Esdeveniments esportius com la Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa, Lliga MAPFRE de Tennis, el GFI Marxa Ciutat de València, el NN World Rècord Day, la Copa del Món de Triatló, els GP del Motociclisme a Cheste o la Marató i Mitja Marató Elit Edition han sigut els millors exponents que València és una destinació idònia per a l’esport, fins i tot quan les circumstàncies externes no acompanyen.

Per a recordar l’èxit d’aquests esdeveniments en la segona meitat de l’any i continuar liderant l’esport nacional i internacional des de la ciutat del Túria, els principals representants d’aquestes grans cites esportives es van reunir amb la regidora d’esports del Ajuntament de València, Pilar Bernabé. D’aquesta forma, Víctor Luengo (València Basket Club), Paz Zúnica (Club de Tennis València), Javier Castellar (CD Podium), Gonzalo Gobert (Circuit Ricardo Tormo), Vanessa Huesa (Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana) Elena Tejedor (Fundació Trinidad Alfonso), i Paco Borao i Juan Botella (SD Correcaminos) van personalitzar en una imatge en la Ciutat de les Arts i les Ciències el treball de centenars de persones per tirar avant els seus esdeveniments l’any més difícil.

Compromís amb l’esport

Pilar Bernabé, regidora d’esports del Ajuntament de València, va destacar que “la nostra ciutat ha demostrat una vegada més la capacitat organitzativa de grans esdeveniments esportius. València, ja és la capital de l’esport, però podem afegir que València és la millor destinació per a la pràctica esportiva segura. Ha sigut un any difícil, però amb la celebració de l’edició d’Elit de la Marató i Mig, la Copa del Món de Triatló, Fase Final Excepcional de la Lliga Endesa, Lliga MAPFRE de Tennis, el GFI Marxa Ciutat de València, el NN World Rècord Day o la Copa del Món de Triatló, entre altres, s’ha demostrat que, amb voluntat, esforç, treballe responsabilitat i prudència es pot i s’ha d’apostar per una pràctica esportiva segura”.

“València ja és referent a nivell internacional com a destinació turística esportiva, salvant la càrrega reputacional d’anys anteriors, i continuarem treballant en aquesta línia per a consolidar i acollir noves propostes i esdeveniments que continuen consolidant-nos com la millor opció. Ací, totes les valencianes i valencians anem de la mà”.

Vanessa Huesa, Presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, va destacar que “Com a Federació hem treballat per complir un dels nostres objectius prioritaris, la promoció de l’esport. En aquest sentit, hem sigut ferms en la nostra aposta per mantindre actives les competicions, amb totes les garanties de seguretat possibles i així liderar la volta responsable. I prova d’això va ser la Copa del Món de València i Campionat Autonòmic de distància sprint, que van posar el fermall d’or a una complicada temporada”.

Deixa el teu comentari