VOX afirma que la paga extraordinària als sanitaris valencians per la pandèmia “arriba tard i és insuficient”

El diputat del Grup Parlamentari VOX Comunitat Valenciana, David García, ha assegurat hui, durant el ple, que la paga extra als sanitaris per la pandèmia “arriba tard i és insuficient” i ha recordat que també han mostrat el seu rebuig a aquesta mesura tots els sindicats i els propis professionals de la Sanitat.
García ha retret al Botànic que, com sempre, el fan tot “tarde i malament; tan mal que aquesta iniciativa es durà a terme, fins i tot, en contra de l’informe de l’Advocacia, que avisa a la Conselleria perquè podria veure augmentada la seua ja llarga cua de demandes”.
El diputat de VOX ha insistit que els sanitaris espanyols són els pitjor pagats de la Unió Europea i ha reclamat sous dignes per a aquests professionals “perquè són herois”.
A més, ha lamentat que part del personal es quede fora d’aquesta gratificació, com són els professionals de la neteja, els zeladors, els empleats de seguretat i fins i tot alguns facultatius de determinades especialitats, malgrat que es van implicar i van bolcar igual que els altres enfront del virus.
No cap a cap falta una altra llei de la Sindicatura de Greuges
Per part seua, el president i portaveu adjunt del Grup Parlamentari VOX Comunitat Valenciana, José María Llanos, ha afirmat durant la seua intervenció que el projecte de llei de la Sindicatura de Greuges vulnera l’Estatut d’Autonomia, que es refereix al Síndic de Greuges perquè és una institució unipersonal, com li ha dit el Consell Jurídic Consultiu al Botànic.
Per a José María Llanos, “no feia cap falta una nova llei de 96 articles; era suficient amb una modificació de l’anterior”. I ha continuat indicant que no té cap sentit “ampliar els síndics adjunts de 2 a 3 perquè això suposa major despesa i res ho justifica. No és possible crear un síndic per a cada queixa; totes són importants per als valencians”.

Més endeutament per als empresaris
D’altra banda, la diputada Ana María Cerdán ha mostrat la seua negativa a la convalidació del Decret llei per a l’habilitació en Fininval del Fons Valencià de Resiliència davant la situació derivada pel Covid-19 i que comprén una dotació de 10 milions d’euros.
“Arriba tard, molt tard perquè hi ha empreses tancades des de fa nou mesos i això és molt greu, massa greu per a la nostra economia. Què li diran als hostalers i comerciants de la Comunitat Valenciana? Que han de continuar endeutant-se i continuar pagant interessos sobre interessos?”.

Deixa el teu comentari