VOX demana augmentar al 50% la quota de pesca artesanal valenciana i que se’ls permeta capturar tonyina roja

El diputat del Grup Parlamentari VOX Comunitat Valenciana i portaveu de VOX en les comissions d’Agricultura i Medi ambient, José Luis Aguirre, ha instat el Consell que sol·licite al Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació que modifique els criteris de repartiment de quotes als diferents segments de flota pesquera assignant-li a l’artesanal el 50% de la quota corresponent a Espanya (actualment és del 13%) i que s’incloga en el cens l’autorització a tots els pescadors artesanals que el sol·liciten.

José Luis Aguirre presenta aquesta iniciativa amb la finalitat també que la pesca artesanal valenciana puga capturar tonyina roja i combatre, així, la plaga que en aquests moments afecta al Mediterrani.

“La pesca artesanal ha sol·licitat en diverses ocasions que, de manera excepcional, se li autoritze per a la pesca de la tonyina roja perquè actualment la biomassa de tonyina és tan gran en les nostres aigües que està devorant altres espècies com el sabre, els besucs, els verats i les sardines. Si es poguera propiciar les captures de més exemplars s’estaria donant treva a altres espècies”, ha explicat el diputat de VOX en les Corts Valencianes.

Per a Aguirre el Pla de Recuperació Pluriennal per a la Tonyina Roja de l’Atlàntic Oriental i del Mediterrani suposa que el repartiment de les quotes produeix grans beneficis a la pesca industrial (amb una assignació de quota del 87%) però, en canvi, destrueixen l’ocupació dins de la Comunitat Valenciana, especialment en els ports de Alcudia, Alacant, Castelló, Xàbia, Torrevieja i Vinaròs, ja que la pesca artesanal a penes té assignada un 13% de quota, la qual cosa converteix a la pesca industrial en un monopoli de la tonyina roja.

“A les famílies dedicades històricament i de manera artesanal a aquesta activitat, amb l’assignació de quota actual, se’ls fa impossible subsistir i, fins i tot, són expulsades directament del cens”.

Deixa el teu comentari