VOX denuncia l’obra de teatre “Poder y Santidad” per vulnerar la legalitat i ser finançada amb els diners dels valencians

El Diputat Provincial assegura que s’atribueix la comissió del delicte d’abús sexual a un menor al màxim representant de l’Església Catòlica

El PSOE pretén culpabilitzar a l’home dels mals que afligeixen al món rural espanyol i insisteixen en la seua estratègia ideològica de divisió i confrontació de sexes

El Diputat Provincial de Vox, Joaquín Alés ha presentat hui una moció sobre l’obra de teatre “Poder i Santedat” estrenada en el Teatre Principal de València per vulnerar la legalitat sota la responsabilitat dels poders públics ja que aquest teatre és gestionat per l’administració.

En concret, tal com planteja Alés “el cartell promocional de l’obra és denigratori, fa escarn i mofa pública de la Fe i atribueix la comissió d’un delicte al Papa de l’Església Catòlica”. Així mateix, ha assegurat que “els responsables de l’obra de teatre “Poder i Santedat” han vulnerat el dret a la llibertat religiosa de l’art. 16 de la nostra Constitució, cometen delicte d’ofensa al sentiment religiós recollit en el nostre Codi Penal i atribueixen la comissió del delicte d’abús sexual a un menor al màxim representant de l’Església Catòlica”. També al·ludeix a la responsabilitat dels representants polítics per “vulnerar els principis rectors recollits en l’art. 103 de la CE que exigeix objectivitat, imparcialitat i neutralitat a l’administració pública en l’exercici de les seues funcions”.

El diputat provincial de Vox ha denunciat que l’obra s’ha finançat íntegrament amb els diners de tots els valencians i ha especificat que “dels 255.700,55€ que ha costat l’espectacle, 106.740€ corresponen a la Diputació de València i 148.960,55€ han sigut atorgats per l’Institut Valencià de Cultura que depén de la Generalitat Valenciana”.

D’altra banda, en relació a la moció presentada pel PSOE sobre el dia internacional de les dones rurals, Joaquín Alés ha destacat el problema que pateix Espanya pel desequilibri territorial, però tatxa de tendenciosa l’afirmació de l’esquerra en parlar de “sotmetiment a la masculinización en l’àmbit rural quan hauria de referir-se a l’índex de masculinitat en aquest entorn, pretenen culpabilitzar a l’home dels mals que afligeixen al món rural espanyol i insisteixen en la seua estratègia ideològica de divisió i confrontació de sexes”.

“A Espanya no se sotmet a les persones, tenim un món rural en el qual hi ha menor presència de les dones en el sector primari que no obstant això és superior en el sector terciari, els serveis”, assegura el diputat mentre recalca la necessitat d’aportar solucions perquè la població en edat de treballar i emprendre veja atractiu fer-ho en l’àmbit rural. “Benvingudes siguen les mesures per la conciliació i la corresponsabilitat i polítiques de promoció, no de discriminació”.

En últim lloc, el grup en la diputació han denegat el suport al grup polític “La Vall ens uneix” sobre trens de rodalia ja que “l’Estat és el responsable del manteniment i millora de la línia 47 i ha de complir amb els seus compromisos a través de les empreses Renfe i Adif” i no és competència de la Diputació.

Joaquín Ales ha subratllat el suport de Vox “a les inversions que siguen necessàries en la línia 47, però aquestes han de vindre dels compromisos ja adquirits pel govern central” i ha enlletgit al govern regional de Ximo Puig la seua falta de reivindicació al govern d’Espanya per ser del seu mateix color polític.

Deixa el teu comentari