VOX participa en la manifestació dels apicultors valencians

Els apicultors valencians han omplit amb centenars de camions i tractors València, col·lapsant les principals vies de la ciutat per a protestar i denunciar la política erràtica i la mala gestió de la conselleria d’agricultura. José Luís Aguirre, portaveu d’agricultura del Grup Parlamentari VOX Comunitat Valenciana i Joaquín Alés, diputat provincial, han participat i donat suport a aquest acte de protesta.

Els apicultors es queixen “Perquè fa anys ens van bandejar dels nostres camps evitant que produïrem mel, però ens indemnitzaven. Ara no sols no ens indemnitzen sinó que a més ens criminalitzen i amenacen amb posar-nos multes de fins a 60.000 euros per desenvolupar la nostra labor. La Conselleria d’Agricultura no ha deixat de mentir-nos”.

Els representants d’aquest col·lectiu han llegit un manifest en el qual demanen, entre altres coses, que es legisle per a tots: agricultors, guanyadors i apicultors. Desgraciadament només representants de VOX han participat en aquest acte de protesta dels apicultors valencians. Cap altre partit polític ha volgut sumar-se a aquesta concentració en defensa de les reivindicacions justes dels apicultors.

Aguirre ha explicat en la concentració que “Durant els anys 80 i 90 va sorgir el problema de la pol·linització creuada que afectava negativament els cítrics i com a solució van aparéixer els anomenats decrets de la “Pinyolà” que obligaven a separar la col·locació de ruscos de les zones citrícoles. Però aquest problema ara és moltíssim menor perquè hi ha menys varietats híbrides. Per això nosaltres el que defensem -a través de la Proposició No de Llei (PNL) que hem presentat en les Corts- és que es complisca amb la Llei d’Estructures Agràries i s’acabe de formalitzar els plans varietals de cítrics i de tots els cultius. Amb això tindríem definides les zones, en les quals caldria mantindre una distància entre ruscos i plantacions híbrides”.

En la PNL presentada ahir per VOX també es demana que es cree una denominació d’origen de mel de flor del taronger de València per a fomentar el consum de la mel de taronger. Cal recordar que la Comunitat Valenciana és la segona productora de mel, per darrere d’Andalusia, a Espanya, ho posa de manifest la importància del sector apícola valencià pel seu impacte econòmic, valorat en uns 20 milions d’euros.

Deixa el teu comentari