Ximo Puig advoca pel treball conjunt amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar la seua bona posició en el mercat exterior


El president ha participat en Picassent en la primera cort de la taronja valenciana al costat de la consellera d’Agricultura, Mirella Mollà

Ha destacat l'”extraordinària” qualitat dels cítrics valencians, que representen el 29% del valor dels productes citrícoles de la UE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de continuar treballant conjuntament amb el sector per a reforçar la rendibilitat de la producció citrícola i consolidar la seua estratègia d’internacionalització i la bona posició en el mercat exterior.

Així ho ha expressat durant la seua participació a Picassent en la primera cort de la taronja valenciana, un acte en el qual ha estat acompanyat de la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

El responsable del Consell ha destacat que el treball amb els diferents integrants de la cadena de producció i comercialització dels cítrics resulta fonamental per a aconseguir “els millors preus per a l’agricultor i la major capacitat de penetració en tots els mercats”.

A més, el president s’ha referit a la “qualitat extraordinària” dels productes citrícoles de la Comunitat Valenciana com a base de l’actual “fortalesa” del seu posicionament en els mercats. De fet, tal com ha subratllat, els cítrics valencians representen el 48,3% del valor dels cítrics d’Espanya i el 29% dels de la Unió Europea.

El president ha remarcat també l'”intens” esforç que està realitzant la Conselleria d’Agricultura per a desplegar polítiques d’internacionalització i protegir la producció citrícola de les plagues, tot això amb el propòsit d’estar “sempre al costat” del sector i de “buscar la màxima seguretat possible” en un context de forta competència.

La citricultura és el principal cultiu de l’agricultura valenciana, amb el 41,4% de la producció, i ocupa una superfície de 159.248 hectàrees, que representa el 53,7% del total de la superfície citrícola espanyola.

Deixa el teu comentari