Ximo Puig anuncia la fi de les restriccions i insta al Govern d’Espanya que regule l’ús del passaport COVID-19

l president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de la majoria de les restriccions enfront de la COVID-19 i ha instat el Govern d’Espanya a prendre una decisió sobre l’aplicació del certificat de vacunació en tot el territori espanyol per a l’accés als espais d’oci nocturn i festivals.

Així ho ha avançat en roda de premsa, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19 en la qual s’han acordat les noves mesures que entraran en vigor el dissabte 9 d’octubre i estaran vigents fins a nova resolució.

El President ha anunciat que decauen la “immensa majoria” de les restriccions, encara que es manté l’obligatorietat de portar màscara en espais tancats d’ús públic i en espais a l’aire lliure on no puga respectar-se la distància de seguretat. 

En el transcurs de l’acte, el president ha anunciat la creació d’una Unitat de vigilància específica per a la COVID-19 davant la nova situació postpandèmica. El cap del Consell ha realitzat una crida a les persones que encara no s’han vacunat perquè s’immunitzen, i els ha demanat responsabilitat i solidaritat.

Finalment, ha destacat que l’obertura progressiva realitzada en l’últim mes ha contribuït a obtindre uns indicadors positius, que se situen per damunt de la mitjana espanyola i de molts altres països. En concret, quant a incidència acumulada, la Comunitat Valenciana ha passat de 136 a 39 casos per 100.000 habitants; i la xifra d’hospitalitzats s’ha reduït a la meitat, passant de 321 persones ingressades a 156.

Deixa el teu comentari