Ximo Puig avança que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana 2022

Ximo Puig avança que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana 2022 seran ‘els més socials de la història’ amb una inversió que supera els 16.000 milions d’euros en Sanitat, Educació, Igualtat, Habitatge i Ocupació

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat durant la sessió de control de les Corts que els Pressupostos de 2022 seran “els més socials de la història”, ja que contemplen una inversió en Sanitat, Educació, Igualtat, Habitatge i Ocupació, que superarà per primera vegada els 16.000 milions d’euros.

Ximo Puig ha assegurat que els pressupostos preveuen una inversió directa i indirecta de més de 2.000 milions d’euros, la qual cosa suposa “el major esforç inversor realitzat mai per la Generalitat”.

Així mateix, ha assenyalat que aquests pressupostos seran “els més europeus de la Generalitat” atés que els fons Next Generation, a través del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència aportaran 1.200 milions d’euros que gestionarà directament la Generalitat.

Durant la seua intervenció, el *president ha explicat que la Generalitat ha recuperat 13,5 milions d’euros de fons o elements patrimonials que havien sigut indegudament sostrets de les arques públiques en casos de corrupció abans de 2015.

Puig ha assegurat que l’Oficina de Recuperació d’Actius ha obert fins a 40 expedients que han permés ingressar 8,24 milions d’euros derivats dels casos Fitur, Cooperació, Emarsa i Terra Mítica; i està tramitant-se la devolució d’altres 5,3 milions d’euros contemplats en les sentències dels casos Cooperació, Emarsa i IVAM, que inclouen 21 immobles i 4 vehicles.

Deixa el teu comentari