Ximo Puig defensa la consideració dels cítrics com a ‘producte sensible’ i reclama mesures enfront de la ‘competència deslleial’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha advocat per un comerç “net i digne, sense competència deslleial” en el mercat citrícola, clau en l’economia valenciana. Així ho ha manifestat aquest dijous en la roda de premsa prèvia a la seua reunió amb el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en la qual ha anunciat que mantindrà una reunió pròximament a Brussel·les amb el Fòrum Citrícola Valencià amb la finalitat de continuar defensant els interessos d’aquest sector fonamental per a l’economia valenciana.

Respecte de la sol·licitud a la Comissió Europea de qualificar als cítrics com a ‘producte sensible’, el cap del Consell ha assegurat que es tracta de “fonamental” per a garantir “la reciprocitat amb tots els països” en l’àmbit comercial.

Aquesta mesura reivindicada pel sector citrícola, la sol·licitud del qual havia de ser plantejada per un estat membre, contribuirà a fer front a les distorsions que estan produint en el mercat les cada vegada majors importacions de taronges sud-africanes.

En definitiva, el *president de la Generalitat ha agraït la implicació del Ministeri d’Agricultura en la defensa dels interessos citrícoles valencians davant la Unió Europea, i en concret el seu compromís per obtindre les esmentades condicions de reciprocitat comercial, que constitueixen una reivindicació irrenunciable tant per al Consell com per al propi sector citrícola.

Deixa el teu comentari