Ximo Puig demana una resposta global per a millorar les oportunitats de les persones joves i combatre la violència de gènere i reivindica el paper de l’ONU en aquests reptes

El president ha visitat el Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de Quart de Poblet al costat del secretari general de l’ONU i la ministra d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de donar una resposta global per a millorar les oportunitats de les persones joves i impedir que queden atrapades entre dues crisis i també per a combatre la violència de gènere i les situacions de discriminació que pateixen milions de dones. En aquest sentit, ha reivindicat el paper que exerceix l’ONU en la consecució d’aquests grans reptes. 

El president ha realitzat aquestes declaracions durant l’acte celebrat en el Centre de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de Nacions Unides (UNICTF-V) amb motiu del desé aniversari de la base de Quart de Poblet. 

A la trobada ha assistit el secretari general de l’ONU, António Guterres; la ministra d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya; l’ambaixador representant permanent davant l’ONU, Agustín Santos, i el secretari general adjunt de Nacions Unides de suport a les activitats sobre el terreny, Atul Khare, entre altres autoritats.

La base de l’ONU a Quart de Poblet va nàixer per a comunicar, però hui és una mica més, atés que constitueix una llar per a l’organització internacional en el qual ara s’integrarà també Unicef, amb 150 professionals, i l’Organització Mundial de Migracions, amb una plantilla de mig centenar de persones.

El president ha destacat a més la labor “fonamental” desenvolupada en aquesta dècada per Nacions Unides per a fixar en la consciència col·lectiva el repte de la sostenibilitat. 

Puig ha afirmat també que la base de Quart de Poblet simbolitza l’aliança entre dos valors universals: d’una banda, el progrés social que porta la tecnologia i, per un altre, la dignitat humana que només permet la pau.

Deixa el teu comentari