Ximo Puig destaca que el 95% de la població valenciana ja està immunitzada al primer aniversari de la vacunació contra la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el 94,53% de la població valenciana ja ha rebut la pauta completa de vacunació, és a dir, 4.242.773 persones, quan es compleix el primer aniversari de l’inici de la vacunació contra la COVID-19 en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha assenyalat després de mantindre una reunió amb persones expertes del Programa Valencià d’Investigació Vacunal COVID-19 (ProVaVac), on ha recordat la importància que suposa rebre la vacuna.

A més, Puig ha valorat la posada en marxa aquest dilluns de la nova aplicació pròpia de la conselleria de Sanitat sobre certificat COVID que facilitarà el compliment d’aquesta mesura que, segons ha assenyalat, “està servint per a augmentar la vacunació” de la població que encara no havia sigut immunitzada.

Durant la seua intervenció, ha destacat la necessitat de tornar a vacunar-se. Puig ha assenyalat que tots els estudis realitzats garanteixen l’eficàcia de la vacunació de la mateixa manera que reflecteixen un descens gradual de la seua eficàcia a partir del quart mes.

L’objectiu de la Generalitat és que a final d’any tots els majors de 60 anys hagen rebut la tercera dosi i que abans del 10 de gener tots els professionals de l’educació tinguen també la dosi de reforç, per tal que els més exposats al virus puguen passar els propers mesos amb la protecció necessària contra el virus.

Comenta la notícia