Ximo Puig destaca que la labor dels i les auxiliars de platja contribuirà a oferir la ‘màxima seguretat’ en el litoral de la Comunitat


Afirma que els i les 1.000 joves d’entre 18 i 30 anys que realitzaran labors informatives a les platges representen el “millor rostre” d’un ‘Mediterrani viu i segur’

Agraeix la col·laboració d’ajuntaments i subratlla l’esforç realitzat per la Generalitat per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa en temps rècord

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la labor dels i les 1.000 joves auxiliars de platja que, des d’aquest dimecres i fins al 7 de setembre, presten els seus serveis en localitats costaneres de tota la Comunitat Valenciana contribuiran a oferir la “màxima seguretat” en el bany i el compliment de la normativa de prevenció de la COVID-19.

Així ho ha manifestat el responsable del Consell durant la visita realitzada a la platja del Marge Roig de Dénia, on ha mantingut una trobada amb joves auxiliars de platja que han iniciat les seues tasques d’informació sobre les normes de protecció enfront del coronavirus a les platges d’aquesta població.

El president ha estat acompanyat de la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de l’alcalde de la ciutat i president de la Comissió de Turisme de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicent Grimalt.

Puig ha subratllat que els i les joves auxiliars d’entre 18 i 30 anys contractats per les Generalitat per a aquesta comesa “representen el millor rostre d’un ‘Mediterrani viu i segur’: el de l’hospitalitat”, i ha agraït la col·laboració mostrada pels ajuntaments, a la disposició dels quals s’ha posat una iniciativa que contribuirà a donar la “major atenció possible” a les persones que visitaran aquest estiu les platges de la Comunitat.

El president ha agraït la col·laboració d’ajuntaments en la posada en marxa d’aquesta iniciativa, que busca conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de prendre mesures de protecció per a garantir un bany segur a les platges durant l’estiu. A més, ha subratllat l’esforç realitzat l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, la Direcció General de Funció Pública i Labora per a la seua posada en marxa en temps rècord.

Les principals funcions que realitzaran les i els auxiliars de platja són vetlar pel compliment de les mesures de distanciament social, col·laborar en el control d’accés i aforaments i assegurar el correcte ús dels itineraris marcats per a l’entrada i eixida. A més, també s’encarregaran de notificar les incidències a la Policia Local i de telefonar al 112 en cas d’emergència, entre altres comeses.

Del miler de persones que han començat ja a prestar els seus serveis com a auxiliars de platges en el litoral de la Comunitat Valenciana, 234 ho han fet a Castelló; 348, a València i 418, a Alacant.

El contracte d’aquestes persones s’estén fins al 7 de setembre de 2020. A més, Labora ha realitzat una preselecció de 250 joves més per a suplir possibles renúncies o baixes del total de 22.324 persones que han sol·licitat optar a una de les 1.000 places oferides per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Deixa el teu comentari