Ximo Puig destaca que les obres de soterrament de les vies a Burjassot permetran l’inici de ‘una nova etapa per a la ciutat’

El president de la Generalitat ha visitat les obres de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en el barri d’Entroncament de Burjassot, iniciades la setmana passada

L’actuació tindrà un cost total de 9,7 milions d’euros i un termini d’execució de 24 mesos

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha destacat que les obres de soterrament de les vies de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en l’estació Entroncament de Burjassot “permetran l’inici d’una nova etapa per a la ciutat”.

Així ho ha manifestat després de visitar, al costat del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, les actuacions que van donar principi la setmana passada.

Durant el recorregut de l’obra, el president ha assenyalat que les vies que seran suprimides suposaven una “ruptura de la ciutat de Burjassot”, ja que el barri d’Entroncament quedava aïllat generant una “ferida” en la pròpia localitat. D’aquesta manera, Puig ha manifestat que amb la nova urbanització “no sols guanyarà el propi barri sinó tota la ciutat de Burjassot”.

Així mateix, ha agraït la labor de l’ajuntament i dels propis veïns per mantindre aquesta reivindicació, ja que es tracta d’una actuació projectada en 2007, adjudicada finalment en 2019 i que, a causa de la pandèmia, no ha pogut posar-se en marxa fins a la setmana passada.

Per la seua part el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha destacat que aquesta actuació, “a més d’integrar la ciutat, millora la seguretat i contribueix a generar ocupació”.

A més, Espanya ha definit aquesta actuació com “un exemple més d’una infraestructura al servei dels veïns i veïnes”, que, en la seua opinió “contribuirà a millorar la seua qualitat de vida, les seues opcions de mobilitat i la connectivitat de Burjassot amb resta de l’àrea metropolitana de València”.

Inversió de 9,7 milions d’euros

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, durà a terme, durant 2021 i part de 2022, un conjunt d’obres que permetran posar en servei el soterrament de les vies del metre de l’estació Entroncament, a Burjassot.

Amb aquesta actuació s’aconseguirà un augment de la seguretat ferroviària, la supressió del pas per als vianants provisional del carrer València per la retirada de la via actual una vegada finalitzades les obres, i millores tant en la funcionalitat i capacitat de la línia com en el seu entorn, amb la urbanització dels terrenys alliberats.

Així, les obres a executar, el cost de les quals ascendeix a 9,7 milions d’euros, consisteixen fonamentalment en la connexió ferroviària de l’estació d’Entroncament amb el soterrament existent; la connexió ferroviària del soterrament existent amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l’avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de Burjassot, a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via existent, que quedarà fora de servei.

La infraestructura i superestructura ferroviària es completen amb les instal·lacions d’electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l’interior del túnel existent.

Finalment, cal destacar que està previst que durant els mesos d’estiu es procedisca al tall total de la circulació del metre per a executar la connexió corresponent entre les vies, per la qual cosa durant aqueix interval de temps la circulació de persones viatgeres entre l’estació d’Entroncament i la de Burjassot es realitzarà mitjançant autobusos.

Deixa el teu comentari