Ximo Puig rep l’informe del BBVA sobre la situació econòmica de la Comunitat Valenciana en el primer semestre de 2020

L’informe preveu que l’economia valenciana cresca un 1,5% en 2020 i que en el període 2020-2021 el seu PIB i el seu PIB per càpita superen el nivell anterior a la crisi en 6 i 4 punts percentuals, respectivament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebut en audiència a una delegació de representants del BBVA amb motiu de la presentació de l’informe ‘Situació econòmica de la Comunitat Valenciana en el primer semestre de 2020’.

El citat informe realitza una estimació de creixement de l’economia valenciana del 1,5% en 2020 i del 2% en 2021. A més, d’acord amb els punts clau d’aquesta anàlisi, en 2020-2021 la Comunitat Valenciana superarà el nivell de PIB i PIB per càpita anterior a la crisi en 6 i 4 punts percentuals, respectivament.

Així mateix, es conclou que les àrees urbanes de València i Alacant mostren el major dinamisme en el mercat laboral i es preveu que l’economia valenciana puga generar 55.000 ocupacions en el bienni que finalitza en 2021.

A la trobada amb el president, en el qual ha estat acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, han assistit el director territorial Banca Minorista DT Est del BBVA, Alberto Charro; el director Regional Banca Empreses i Corporacions DT Est, Carlos Rodríguez; el director d’Institucions Regional Est, Sergio Alcaraz, i el responsable d’Anàlisi Macroeconòmica de BBVA Research, Rafael Domenech.

Comenta la notícia