Ximo Puig valora el compromís del Ministeri de Cultura i Esport de duplicar la seua aportació al Palau de les Arts

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat que el Ministeri de Cultura i Esport duplicarà en 2023 la seua aportació econòmica al pressupost del Palau de les Arts, atenent d’aquesta manera una reivindicació històrica de la Generalitat. Així ho ha manifestat després de reunir-se aquest dijous amb el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, qui s’ha compromés a augmentar el finançament del recinte operístic valencià.

El cap del Consell ha aprofitat la reunió per a sol·licitar formalment la cessió de la Dama d’Elx durant un període de sis mesos a la ciutat il·licitana. 

En el transcurs de la reunió, Ximo Puig també ha traslladat a Miquel Iceta la necessitat que el ministeri de Cultura no sols estiga referenciat a Madrid i ha defensat la seua política de desconcentració.

Finalment, Ximo Puig ha destacat que el Ministeri també ha traslladat el suport a la Generalitat per a l’impuls de dos iniciatives de recuperació del patrimoni com són la restauració de les muralles de Sagunt i del Castell de Forna a l’Atzúbia.

Puig  ha valorat el compromís d’Iceta i ha destacat que esta reunió es tracta de un pas avant en la nova relació entre el Ministeri de Cultura i la Generalitat.

Comenta la notícia