Xirivella centralitza tots els seus recursos i serveis en un ‘clic’

L’Ajuntament de Xirivella ha creat una eina interactiva que centralitza tots els recursos i serveis oferits en resposta al COVID-19 i el confinament massiu. Sota l’etiqueta #QuedatACasa, el consistori ofereix una interfície única amb diverses vies d’enllaç que remeten a l’usuari a l’àrea desitjada: Serveis Socials, Educació, Casa de la dona, Biblioteques, Cultura, Participació, Centre Jove, Desenvolupament Local i Esports. L’eina, desenvolupada pel personal tècnic municipal, incorpora en temps real totes les actualitzacions que generen les diferents àrees de l’Ajuntament, bé siga material didàctic, audiovisual o informatiu.

Xirivella està coordinant totes les accions de suport a la població enfront del coronavirus des del Comité d’Emergència Sanitària, creat específicament per a seguir l’evolució de la pandèmia. Un dels camps més treballats és el de l’assistència social, amb mesures dirigides als col·lectius en risc de vulnerabilitat i les persones majors. Entre altres accions, s’han activat telèfons d’assistència psicològica i s’ha reforçat l’assistència domiciliària. En l’àmbit econòmic, s’ha ampliat fins a l’1 de juliol el període voluntari de pagament de taxes i tributs locals, i es retornaran les taxes i preus públics dels serveis pels quals ja s’havia pagat i que han quedat suspesos amb l’estat d’alarma.

«Estem en un escenari molt canviant, atents sempre a les instruccions que ens arriben des del comandament únic ostentat pel Govern d’Espanya», afirma l’alcalde Michel Montaner. «La nostra màxima preocupació és atendre la població més exposada al risc sanitari o a l’exclusió social, però també estem avaluant ja mesurades de suport en l’àmbit econòmic, subordinats sempre a les directrius que arriben des de Madrid i des de la Generalitat», aclareix Montaner.

Comenta la notícia