Xirivella crida a participar des dels balcons en la cavalcada de Reis

Les xiquetes i xiquets de Xirivella estan cridats a participar en una cavalcada de Reis alternativa i adaptada a la pandèmia. Ses Majestats acudiran a la seua cita anual, a no podia ser d’una altra forma, però en aquesta ocasió no hi haurà ni multitudinàries desfilades a peu de carrer ni fotos en les seues faldes. La necessària distància entre persones se solucionarà amb una cavalcada igualment massiva, però des de casa. I amb alguna altra singularitat. Per a garantir que la comitiva real arriba a tots els punts del municipi, l’Ajuntament de Xirivella posarà a la disposició dels Reis Mags vehicles descapotables.

Ses Majestats deixaran per unes hores els camells als afores de la ciutat i ordenaran als seus patges que se senten al volant. Les xiquetes i xiquets jugaran un paper fonamental durant aqueixes hores màgiques. Hauran d’adornar balcons i finestres amb motius nadalencs i esperar en els seus habitatges el pas del festeig. Els adorns serviran de guia perquè els Reis culminen feliçment el recorregut. I la Policia Local els obrirà un any més el camí, no siga que algun es despiste.

“Hem negociat amb Ses Majestats la manera de garantir una cavalcada segura i ens han dit que, pel seu propi bé, les xiquetes i els xiquets han de romandre a les seues cases”, informa la regidora de Festes, Encarna Martí. És molt important que el públic infantil es consciencie dels perills de la pandèmia, així que l’Ajuntament els remetrà als seus col·legis una carta comptant els detalls de les negociacions amb els Reis d’Orient i traslladant-los el seu prec perquè aqueix dia tan especial no baixen al carrer i gaudisquen de la màgia des dels seus balcons i finestres. “La vesprada del 5 de gener caldrà estar a casa amb els ulls oberts i les oïdes molt alerta, perquè els Reis poden passar en qualsevol moment”, adverteix l’alcalde Michel Montaner. Fins on se sap, el consistori ha demanat a Ses Majestats que, després d’un any tan advers, tinguen a bé deixar-los un regal en el seu nom perquè la volta a classe siga més il·lusionant que mai.

La regidoria de Festes ha informat dels detalls del dispositiu al col·lectiu Fòrum Festa i fa una crida a totes les associacions del municipi a participar sense fre en la iniciativa. Els Reis Mags han avançat, per part seua, que dividiran Xirivella en sectors per a assegurar-se que arriben pràcticament a cada carrer i plaça: Barri de la Llum, Vicentica la Serrana, Sant Ramón-Mont de Pietat, Avinguda de la Pau i zona centre. Les xiquetes i xiquets poden fer una cosa més. En el revers de la carta que els remetrà l’Ajuntament trobaran unes línies en blanc per a escriure la seua petició de cara al 2021. Podran depositar-la en la Bústia dels Desitjos que s’instal·larà, com cada any, en la Plaça de la Concòrdia. Segur que si totes i tots demanen amb ganes que la pandèmia acabe d’una vegad

Deixa el teu comentari