Xirivella ja disposa d’estació meteorològica pròpia

Amb esta estació el veïnat del municipi podrà informar-se de l’oratge a Xirivella: informació sobre el vent, la pluja, la temperatura… Tot a temps real

El servei s’ha instal·lat en l’edifici Ernest Lluch

A finals del mes de desembre del 2018 es va instal·lar a Xirivella l’estació meteorològica, situada a l’edifici Ernest Lluch. Amb esta estació el veïnat del municipi podrà informar-se de l’oratge a Xirivella: informació sobre el vent, la pluja, la temperatura… Tot a temps real.

La regidoria de Seguretat Ciutadana necessitava d’esta ferramenta per tal de realitzar les previsions oportunes i actuar en conseqüència en cas de risc; ferramenta que també resultarà molt útil a la regidoria d’Infraestructures per a dur a terme diferents tasques. En paraules de Josep Manel Moret, regidor de Seguretat Ciutadana: «Este servei, que fins ara no existia a Xirivella, és imprescindible, ja que ens permet avançar-nos a les previsions adverses que poden haver-hi i disposar d’informació veraç i immediata de la situació meteorològica».

Un altre aspecte interessant d’este nou servici és que facilitarà la presentació de reclamacions a les assegurances. Des de la web municipal es podrà descarregar la informació necessària i presentar-la a la companyia asseguradora en cas d’haver patit algun dany o sinistre per causa de l’oratge, una informació que abans l’havien de proporcionar des de l’estació de Manises; ara, gràcies a la nova estació, la ciutadania de Xirivella disposarà de dades molt més detallades.

«Comencem 2019 amb un nou servei per a la ciutadania, que permetrà gestionar millor les alertes climatològiques. A més a més, podria servir per a treballar des d’un punt didàctic la climatologia als nostres centres educatius» afig l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà.

La informació es pot consultar a la web xirivella.es. A la part inferior s’ha incorporat el banner ‘L’oratge a Xirivella’, només cal clicar per a entrar a la pàgina i accedir a dades com ara temperatura, humitat relativa, pressió, velocitat i direcció del vent i pluja al llarg del dia. També es pot accedir a previsions i a gràfics amb l’evolució de les dades meteorològiques.

Deixa el teu comentari