XVI Edició dels Premis Abril de l’Alcúdia

IMG_4270El passat dilluns de vesprada, el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura es va omplir de gom a gom per acollir per 16é any consecutiu els Premis Abril de Literatura Infantil i Juvenil.

Aquests guardons de literatura són una invitació a què tots els alumnes dels quatre col·legis de l’Alcúdia i de l’Institut de Secundària Els Évols, s’animen a endinsar-se dins del món de la creativitat literària amb la construcció de les seues pròpies historietes. I és que any rere any, la participació per part dels alumnes augmenta, són més i més els xiquets i xiquetes i els i les joves que decideixen enfrontar-se al paper en blanc i deixar córrer la seua imaginació a colp de tecla d’ordinador, o seguint les línies marcades per la tinta.

De nou enguany, a la festa de lliuraments d’aquests premis s’uní el cantautor alcudià Dani Miquel, el qual amenitzà l’acte amb les seues cançons populars acompanyades dels balls i els càntics dels més menuts. I entre cançons, balls i els lliuraments als guanyadors, transcorregué aquesta vesprada de reconeixement als xicotets i joves, i qui sap si futurs escriptors alcudians.

Als premis se presentaren enguany més de 300 treballs dels estudiants alcudians, que passaren un primer garbell a la pròpia escola i un segon per part del jurat especialitzat, format pels directors dels centres, professors i escriptors. Es lliuren 7 categories: infantil; primer, segon i tercer cicle de primària; primer i segon cicle d’ESO i batxillerat. De cadacuna s’entreguen un total de 4 premis (accèssit, tercer, segon i primer) amb un lot de llibres adaptats al nivell educatiu i diploma acreditatiu.

En el cas d’infantil, els premis són col·lectius, per a tot el grup d’un nivell i el regal és un lot de llibres per a la biblioteca d’aula i diplomes per a tots.

 

Deixa el teu comentari