XX pujada del betlem al cim del Cavall Bernat

Des de este passat diumenge està instal·lat el Betlem muntanyer al cim del Cavall Bernat, podrà ser visitat fins el 13 de gener de 2019, dia en que de nou es reuniran els que s’animen a pujar al cim per a tancar les festes de Nadal i Any Nou, la qual s’ha convertit en una cita anual per als amants del senderisme.

La pujada del Betlem era una activitat iniciada pel Centre Excursionista de Alzira (CEA), en l’any 1959, que va perdurar fins al 1977, moment en que es va extingir el CEA. En l’any 1999, el Museu Municipal va reprende el muntatge del Betlem amb el fi de visitar els indrets més atractius dels paratges naturals municipals de la Murta i la Casella, seleccionant-los pels seus atractius naturals i l’accessibilitat, apta per a tots el públics, ja que en les edicions del CEA, hi havia llocs de difícil accés, sols aptes per als muntanyers, com era el cas del pic de la Serra de les Agulles.

En esta XX edició de la recuperació del Museu s’han superat les déneu ascensions que fera el Centre Excursionista de Alzira, consolidant-se com una celebració tradicional per a molts alzirenys i veïns d’altres localitats que acudeixen a visitar-lo al llarg del mes que esta exposat, descobrint en alguns casos espais desconeguts o contemplant les extraordinàries vistes que des de dalt dels cims es dominen, tant de la comarca de la Ribera, com del Xúquer, l’Albufera o l’extensa costa, i per descomptat, de la multitud des valls o serralades que ens envolten. Llocs tan significatius com el Cavall Bernat; la Creu del Cardenal; el Tallat Roig; en la Murta o El Pla del Barber; l’antic Observatori Forestal “L’Ouet”; la Font de la Teula; o la Ratlla en la Casella, són el llocs que alternativament acullen el Betlem cada any.

“Com anècdota, el participant més major ha segut una vegada més Alfonso Rovira, que amb 87 anys va complir el seu desig d’acompanyar als excursionistes. Tot un mèrit de veterania i força de voluntat”, ha assenyalat Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural i Turisme.

La regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme, que organitza este envent a través del Museu Municipal, convida a tots i totes els que no han pogut acudir a la pujada a participar en la baixada, que com ja s’ha indicat, serà el diumenge 13 de gener, a les 9’00 des de l’aparcament de la Murta, per des d’allí ascendir junts els 587 metres d’altura del Cavall Bernat, i gaudir de l’esmorzar de germanor contemplant les amplies vistes panoràmiques, sens dubte una bona manera de començar l’any.

Deixa el teu comentari