La Gerència i la Direcció Mèdica han mantingut una reunió amb representants de 13 associacions de pacients

El Departament de La Ribera presenta a les associacions de pacients el seu projecte de diversitat funcional

L’accés amb gossos guia a Consultes Externes i Serveis d’Urgències; l’avís de cites pendents a través d’SMS telefònic, o un sistema de traducció simultània de la llengua de signes, són algunes de les mesures que han començat a implantar-se al Departament de Salut.

Alzira (11.05.17) .– La Gerència i Direcció Mèdica Departament de Salut de La Ribera s’han reunit, este matí, a l’Hospital d’Alzira, amb una trentena de representants d’associacions de familiars de persones dependents i persones amb discapacitat física i psíquica, per presentar-los el seu projecte de diversitat funcional.

En concret, han participat en la reunió 13 associacions de la comarca: les associacions d’Alzheimer d’Alzira, Alginet, Benifaió i Cullera; la Societat Espanyola de Xiquets i Adolescents Discapacitats (Senad); l’Associació Comarcal Pro Discapacitats (Pro-Sub); l’ONCE; l’Associació de Familiars i Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEM); l’Associació de Minusvàlids Físics de Sueca i Comarca (Amisuco); l’Associació de Discapacitats d’Algemesí (ADISALGE); l’associació Tots Sumem de Carcaixent; l’Associació de Familiars de Malalts Mentals Ribera Alta (AFARADEM), i l’Associació per a Discapacitats Psíquics d’Alzira i Comarca La Ribera (ADISPAC).

L’objectiu d’esta reunió, segons ha assenyalat el director gerent de La Ribera, Dr. Javier Palau, ha estat el de “obrir vies de col•laboració amb estes associacions de pacients i crear xarxes de treball que permeten aprofundir en les accions que el Departament de Salut de La Ribera ja ha començat a posar en marxa “per garantir l’accessibilitat universal a l’atenció sanitària i millorar l’experiència dels usuaris”.

Així, entre les accions que La Ribera ja ha començat a implantar per millorar l’accés dels pacients dependents o amb alguna minusvalidesa física o mental als serveis sanitaris, s’ha destacat l’accés amb gossos guia a Consultes Externes i els Serveis d’Urgències, la implantació d’un avís telemàtic de les cites del pacient a través d’SMS telefònic, o la incorporació al CSI Carlet, d’un sistema de videointerpretació que permet realitzar una traducció simultània de la llengua de signes per a persones que ho necessiten i no vagen acompanyades, i que es preveu incorporar gradualment a la resta de centres sanitaris del Departament de Salut.

Així mateix, s’ha millorat els accessos i s’han eliminats les barreres arquitectòniques d’alguns centres, amb la identificació de la zona d’aparcament per a minusvàlids, l’habilitació de les rampes d’accés als edificis, l’adequació dels banys adaptats, o la incorporació del llenguatge de braille en els teclats d’ascensors de l’Hospital de La Ribera, entre altres accions.

Al costat d’això, “s’estan implantant nous circuits per reduir el temps d’espera d’estos pacients en els centres sanitaris, i s’està formant els professionals perquè detecten els pacients susceptibles de necessitar ajuda per a l’accés als serveis sanitaris”, ha destacat el Dr. Palau.

Els representants de les associacions assistents a la reunió celebrada este matí a l’Hospital d’Alzira, han qualificat d'”excel•lents” les mesures adoptades i han mostrat la seua disponibilitat a treballar amb el Departament de Salut de La Ribera a l’ampliació del seu projecte de diversitat funcional.

Deixa el teu comentari