L’exposició “Memòria d’Almussafes 2” aprofundeix en el passat de la localitat

La mostra, que s’inaugurarà el dimecres 4 d’octubre, estarà composta per un total de 80 imatges procedents de l’arxiu fotogràfic cedit per Maiques

La iniciativa s’emmarca dins dels actes de celebració de la festa del 9 d’Octubre que organitza l’Ajuntament en col•laboració amb les associacions

Almussafes, a 26 de setembre de 2017. El pròxim dimecres 4 d’octubre a les 19.30 hores s’inaugurarà en la sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almussafes la mostra “Memòria d’Almussafes 2”, que arreplega una selecció de 80 imatges antigues de la localitat procedents de l’arxiu fotogràfic cedit per Maiques a l’Ajuntament del municipi. Els interessants a bussejar en la història de la població dels anys 50 i 60 podran visitar l’exhibició fins al pròxim dilluns 30 d’octubre.

Maiques, establiment de serveis audiovisuals que ha romàs obert a Almussafes durant al voltant de tres dècades, va cedir a l’Ajuntament de la localitat després del seu tancament en 2016 part del seu extens arxiu fotogràfic amb l’objectiu de nodrir de material a l’arxiu municipal i facilitar l’organització d’iniciatives dirigides a la difusió de la història de la població.

Fruit d’aqueix acord, el consistori municipal posa en marxa aquest mes d’octubre la segona edició de l’exposició d’imatges antigues “Memòria d’Almussafes 2”. En aquesta ocasió es mostraran un total de 80 imatges dels anys 50 i 60, que s’exhibiran amb informació relativa al moment en el qual van ser preses, els protagonistes de les mateixes i la situació en la qual es trobaven.

La inauguració, que estarà disponible en la sala d’exposicions del Centre Cultural d’Almussafes del dimecres 4 al dilluns 30 d’octubre, es durà a terme el mateix 4 d’octubre a les 19.30 hores i estarà presidida per diferents representants de l’equip de govern municipal, els qui animen a la ciutadania a participar en aquest acte. “Servirà per a recordar com érem, els nostres costums, les nostres festes i, paral•lelament, per a fer memòria sobre com era la indumentària i els espais públics de la localitat, en definitiva, una proposta molt interessant”, explica la regidora de Cultura, Teresa Iborra.

Programació del 9 d’Octubre
Aquesta serà la primera de les activitats organitzades pel consistori per a la commemoració del 9 d’Octubre, que un any més proposarà als almussafenys i les almussafenyes una sèrie d’iniciatives encaminades a “enaltir el sentiment de pertinença a la nostra terra, a la nostra cultura i a les nostres tradicions”. Tal com ja s’ha avançat a través de l’agenda d’activitats, està prevista la celebració del Sopar Estellés, que inclourà una jam poètica, les visites a la torre Razef, que es realitzaran el dissabte 7, l’actuació de danses valencianes i la projecció de cinema en valencià. Ja el dilluns 9 d’octubre es desplegarà una completa agenda d’actes en l’organització dels quals estan involucrades nombroses entitats culturals, cíviques i educatives.

Deixa el teu comentari