La vicealcaldessa d’Alzira es reunix en la Conselleria amb els responsables de redactar el projecte que possibilite disparar mascletaes aèries a la plaça del Regne

Alzira, 5 d’octubre de 2017.- Alzira continua realitzant tots els tràmits necessaris per tal de fer possible la disparada de mascletaes aèries a la plaça del Regne.

La vicealcaldessa i regidora de Festes de l’Ajuntament d’Alzira, Isabel Aguilar, s’ha reunit en la Conselleria amb la directora general de Prevenció d’Incendis, Delia Álvarez, per tal de desbloquejar esta situació que ens impedix, per llei, la disparada de foc aeri a la plaça del Regne, per trobar-nos a menys de 500 metres d’una zona catalogada com a zona forestal, amb referència al barranc de la Casella (Malecó).

A l’octubre de 2016 es va adquirir el compromís, per part dels tècnics de Conselleria, d’accelerar els tràmits per trobar una solució factible a la disparada de foc aeri. La idea inicial passava per establir una graduació del calibre de la pólvora disparada tenint en compte la distància a la qual es troba la zona de disparada de la zona catalogada com a forestal; així mateix, també es contemplava la creació d’un registre i marc de compatibilitats que poguera determinar les peculiaritats i condicions de cada festa afectada per la normativa de prohibició, entre la qual es troba Alzira.

“A la reunió de hui la directora general ens ha traslladat que el projecte ja està acabat i que ara ha de passar l’exposició pública de quinze dies, a més de comptar amb l’aprovació per part de totes les conselleries”, ha declarat Isabel Aguilar.

Si és aprovat caldria registrar en la Conselleria la ubicació on es dispara la mascletà, així com el calibre de pólvora d’esta.

Cal recordar que Alzira ha presentat a la Conselleria tot tipus d’informes avalats pels tècnics de l’Ajuntament que donen solucions a la prohibició i possibiliten una eixida a l’actual situació, però la falta de consens amb els tècnics de la Conselleria no ha sigut suficient, fins ara, per tal de modificar la llei o trobar una alternativa per a poder realitzar la disparada de foc aeri.

“Si enguany no es dispara foc aeri, no és ni per falta de responsabilitat ni per no preocupar-nos d’intentar solucionar el problema en el temps i la forma adequats. Nosaltres ens hem reunit en la Conselleria totes les vegades que ha sigut menester, hem aportat tota la documentació requerida, a més de tota la que els tècnics municipals han considerat necessària per tal de desbloquejar esta situació”, ha manifestat Aguilar, per a qui “la Conselleria és a la que li toca accelerar els tràmits per tal de donar una eixida a totes les localitats afectades per l’actual normativa, entre les quals es troba la nostra ciutat, una de les que està mostrant major interés que se li done una ràpida i efectiva solució a la situació actual”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.