Almussafes tanca amb èxit el seu tercer concurs Almuchef

Irene Zaragozá i Rosalia Pérez, premiades en les categories de dolç i salat, respectivament

Esta tercera convocatòria del certamen gastronòmic per a majors congrega a dotze participants

Almussafes, a 20 d’octubre de 2017. La tercera edició del certamen gastronòmic “Almuchef”, dirigit al col•lectiu de jubilats i pensionistes i emmarcat en l’agenda commemorativa del XXXIX Homenatge als Majors, es va celebrar durant la vesprada del passat dimecres dia 18, en la Llar dels Jubilats. Organitzat des de la Regidoria de la Tercera Edat, el concurs ha permés als dotze participants presentar una àmplia gamma de plats dolços i salats, per a la seua posterior valoració per part del jurat, presidit per la regidora de la Tercera Edat i integrat per dos membres de la Junta Directiva de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i per la jove cuinera d’Almussafes, Mar Benet.

La Llar dels Jubilats va acollir la iniciativa gastronòmica, que ja s’ha consolidat en l’agenda dels actes commemoratius de la setmana, al conjugar la passió per la gastronomia amb una vesprada de diversió que es fa extensiva a la resta del col•lectiu, ja que els majors gaudiren d’un berenar posterior en què van poder assaborir la totalitat de les creacions culinàries presentades prèviament pels concursants. L’edil delegada de la Tercera Edat, Paqui Oliver, es mostra orgullosa de la consagració d’esta iniciativa, que tindrà continuïtat en els pròxims homenatges i que confia continue guanyant un major nombre d’adeptes. El jurat, presidit per la pròpia regidora, junt amb dos integrants de la Junta Directiva de l’associació i l’almussafenya de 13 anys, Mar Benet, semifinalista del primer concurs Westin Little Chef i preseleccionada de la IV edició de Masterchef Júnior, va tindre una complicada deliberació, per la qualitat dels plats presentats a concurs en les modalitats de dolç i salat pels dotze majors inscrits.

Per tercer any consecutiu, qüestions com l’originalitat, la presentació i el sabor van permetre als membres del jurat del Concurs Almuchef puntuar i valorar les quinze receptes presentades.

Els concursants de l’Almuchef local van demostrar les seues habilitats culinàries amb creacions gastronòmiques molt elaborades, com les originals mini-hamburgueses, les truites de verdures, l’ensaladilla i el tiramisú, entre altres. La conjunció de la qualitat, no sols en la presentació sinó també en el sabor, va propiciar que finalment el premi especial al millor plat dolç fóra per a Irene Zaragozá, que va cuinar un pastís de taronja amb xocolate, i el guardó de salat per a Rosalia Pérez, amb els seus bombons de formatge, salmó i pernil. Ambdós van rebre, de la mà de la regidora de la Tercera Edat, el premi consistent en un dinar o sopar (a elecció de les guanyadores) per a dos persones en el restaurant de l’Hotel Bartos. La participació en el certamen també va tindre el seu al•licient en forma d’agraïment, ja que des de l’ajuntament se’ls va fer entrega d’un davantal que simbolitza el certamen a la totalitat dels inscrits.

Deixa el teu comentari