A la V edició del Cicle Salut Mental i Cinema, organitzat en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira i Sueca.

El Departament de La Ribera aborda els estereotips i la violència de gènere a través del cinema ·    La Ribera inicia el seu cicle coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. ·    Per celebrar el Dia de la Salut Mental, hui 10 d’octubre, el Departament de La Ribera col·labora amb l’Ajuntament de Sueca i l’associació de familiars AFEM Ribera Baixa en la col·locació d’una taula informativa al CSI Sueca i en la lectura d’ un manifest a la Plaça de l’Ajuntament de la localitat.

foto-mesa-informativa-salud-mental-csi-sueca2Alzira (10.10.16).- El Departament de Salut de La Ribera ha organitzat, en col·laboració amb els ajuntaments d’Alzira i Sueca, la cinquena edició del Cicle Salut Mental i Cinema, l’objectiu del qual és informar i sensibilitzar la societat sobre diferents trastorns i problemes de caràcter psicològic. El Cicle, que començarà el proper dijous a Alzira, coincideix amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra hui, 10 d’octubre.

L’objectiu d’enguany és el d’analitzar els estereotips i la violència vinculada al gènere. Per a això, el Cicle s’ha articulat al voltant de la projecció de dues pel·lícules: “Temple Grandin”, basada en una història real la protagonista de la qual s’ha d’enfrontar a la doble dificultat de ser dona i autista, que es projectarà el 13 de octubre a Alzira i el 14 d’octubre a Sueca, i “Te doy mis ojos”, pel·lícula que aprofundeix de manera crua a la violència masclista, i que es projectarà el 23 i 24 de novembre a Alzira i Sueca, respectivament. Segons ha destacat el coordinador de Salut Mental del Departament de Salut de La Ribera, Dr. José Enrique Romeu, “la primera de les pel·lícules proposades, ‘Temple Grandin’, ens permetrà abordar com els factors socials influeixen en la nostra salut mental.

En una societat en què encara les diferències de gènere són molt àmplies, el paper de les dones està sotmès a majors exigències i obligacions, per la qual cosa al llarg de la seua vida sofreixen un major nombre d’esdeveniments estressants”. De la mateixa manera, pel que fa a la segona pel·lícula en la qual se centrarà el cicle, “Te doy mis ojos”, el Dr. Romeu ha destacat com “les dones que són sotmeses a maltractament, ja siga físic o psicològic, mostren amb freqüència pors, ansietat o tristesa, inseguretats que els afecten en la seua vida quotidiana i que els condiciona seriosament a l’hora de refer la seua vida laboral, social i sentimental”.

Com ja és habitual, a la projecció de cadascuna de les pel·lícules li seguirà un col·loqui moderat per professionals del Departament de Salut de La Ribera i d’altres organismes com l’Oficina Autonòmica de Salut Mental. L’entrada a les projeccions i posteriors col·loquis estarà oberta a totes les persones interessades. Segons ha destacat el coordinador de Salut Mental del Departament de Salut de La Ribera, Dr. José Enrique Romeu, “este és el primer any que vam realitzar el cicle també a Sueca, davant l’interès i la bona acceptació que ha tingut en edicions anteriors entre els ciutadans de la capital de La Ribera Baixa “.

Actes a Sueca A més del Cicle de Salut Mental i Cinema, el Departament de Salut de La Ribera també durà a terme altres actes amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental. Així, hui 10 d’octubre, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sueca i l’Associació de Familiars i Malalts Mentals Ribera Baixa (AFEM RB), s’ha col·locat una taula informativa sobre la salut mental al Centre Sanitari Integrat (CSI) Sueca i es llegirà un manifest a la Plaça de l’Ajuntament d’este municipi, sota el lema “Sóc com tu tot encara que no ho sàpigues”.

Deixa el teu comentari