Alberic coneix l’univers en el seu tercer cicle de conferències especialitzades

sin-tituloAlberic, 28 de setembre de 2016 .Alberic obri hui a les 19:30 hores el tercer cicle de conferències amb les que reuneix a destacats professionals i especialistes en diferents camps. Esta tercera edició és el torn del món de la ciència i especialment de l’astronomia i comptarà amb professionals reconeguts de la talla de Gabriela Llosa Llácer, Amelia Ortiz Gil i Enric Marco Soler, persones nascudes o vinculades a Alberic. El cicle està organitzat per la Regidoria de Cultura que dirigeix Sara Arnau.

Serà Llosa la que obrirà esta vesprada el torn de col•loquis en el Saló de Plens amb la seua conferència denominada “Física mèdica i teràpia hadrònica”. Gabriela Llosa és doctora en Ciències Físiques i investigadora de l’Institut de Física Corpuscular, centre mixt del CSIC i la Universitat de València. Llosa (que va rebre en 2011 el Premi Idea de la Fundació Ciutat de dels Arts i les Ciències de la Generalitat Valenciana en la categoria de Noves Tecnologies) parlarà dels diferents mètodes d’obtenció d’imatges mèdiques i de la nova tècnica de radioteràpia coneguda com a “teràpia hadrònica”.

Per la seua banda, la pròxima conferència serà el divendres 7 d’octubre a partir de les 19:30 hores també en el Saló de Plens de la casa consistorial amb la xerrada “Un viatge per l’Univers”, a càrrec d’Amelia Ortiz, que és doctora en Ciències Físiques per la Universitat de València i membre del Gabinet Didàctic de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

Finalment, la sessió que tancarà la tercera edició de les reunions especialitzades d’Alberic serà una pràctica que es desenvoluparà en el Sector-R el mateix dia 7 d’octubre, després de la xerrada d’Ortiz. Enric Marco Soler (doctor en Ciències Físiques i tècnic superior d’astronomia i responsable de l’Aula d’Astronomia de la Universitat de València) s’encarregarà de dirigir una observació astronòmica de la lluna i els planetes.

El principal camp de recerca de Marc s’ha dirigit a l’estudi de l’activitat magnètica del sol, encara que també realitza treball en el món de la contaminació lumínica i el seu efecte sobre l’observació astronòmica i el medi ambient. Per a aquesta activitat s’ha de confirmar assistència abans del 5 d’octubre en l’adreça de correu electrònic cultura@alberic.es, en el telèfon 687 980 772 o en la recepció de l’ajuntament alberiqueny

Deixa el teu comentari