Algemesí viu la Nit del Retorn

El concert de la Banda Simfònica d’Algemesí inlourà les campanes de la basílica en una de les interpretacions

 La Nit del Retorn –dimarts 6 de setembre- marca l’inici dels primers actes multitudinaris de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. A les 20.30 hores té lloc una cercavila pels carrers de Volta General a càrrec de dolçainets i tabaleters, mentre que en finalitzar la novena –que comença a les 22 hores- a la porta de la Capella de la Troballa té lloc la representació dels Misteris i Martiris.

 L’esperat concert de la Nit del Retorn, que cada any porta a terme la Banda Simfònica de la Societat Musical d’Algemesí, començarà a les 23.00 hores a la plaça Major. L’acadèmica de l’AVL, Immaculada Cerdà, serà en aquesta edició la mestressa de cerimònies.

resnit_del_retorn4La Banda Simfònica d’Algemesí segueix amb la tradició d’aquest concert, el qual compta amb més d’un segle d’història, i prepara des de fa mesos un repertori per a gaudir amb tots els sentits. En aquesta ocasió es comptarà amb grans col•laboracions que faran del concert un espectacle inoblidable.

La primera part del concert estarà dedicada a la música espanyola. Veurem l’escenari de la Plaça Major convertit en un tablao flamenc amb la interpretació de l’obra “Palindromia flamenca” d’Antonio Ruda, amb la col•laboració de les ballarines Manin i Marina Coso i Néstor Mont a la guitarra.

Els músics de la Banda, Samuel Sánchez i Marcos Naval, tocaran el saxo soprano solista i el caixó flamenc respectivament. Per tancar aquesta primera part del concert i abans del primer vol del Retorn, es posarà en escena l’obra “Hispània” del compositor alacantí Óscar Navarro, on la ballarina algemesinenca, Manin Coso, acompanyarà a la banda amb una coreografia que ha dissenyat exclusivament per a aquest concert.

En els descans –a les 12 de la nit- comença la Nit del Retorn amb l’obertura de portes de la basilica de Sant Jaume i el toc a mà del Vol del Retorn a càrrec del grup de Campaners d’Algemesí.

Per a la segona part del concert, el director de la banda, Alberto Ferrer, ha escollit un espectacular repertori que promet ser el més ambiciós dels últims anys. En primer lloc interpretaran “Marte” i “Jupiter”, dos moviments de la suite que Gustav Holst va dedicar als planetes del nostre sistema solar.

I per rematar el concert, una obra molt esperada tant pels seguidors com pels músics de la Banda: l’obertura “1812” de Tchaikovsky. Aquesta obra, de gran dificultat tècnica en la seua transcripció per a banda, va ser escrita per commemorar la resistència russa davant les tropes de Napoleó i destaca pel seu apoteòsic final.

Trons de pirotècnica emularan els canons d’artilleria i el campanar de l’església de Sant Jaume es convertirà en un instrument més de la Banda de la mà de la Colla de Campaners d’Algemesí. A més, també es comptarà amb la col•laboració de la secció de metalls de la Banda de la Unió Musical Polinyanense i una pirotècnica.

 

Deixa el teu comentari