Alzira acull el 20J amb poesia i reivindicació

 (…) Nadie se va de casa/ hasta que la casa es una voz sudorosa en el oído que dice: vete, huye de mí/ ahora no sé en qué me he convertido/ pero sé que cualquier lugar es más seguro que aquí.” (“Home”, Warsan Shire)

Alzira, 21 de juny de 2017. Ahir 20 de juny, commemoràvem el Dia Mundial de les Persones Refugiades, i l’Ajuntament d’Alzira se sumava als actes en què s’ha recordat els quasi 70 milions de persones refugiades i desplaçades de les seues cases.

L’acte ha sigut impulsat pel CEPAIM, Amnistia Internacional, La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció, Club Cinema i en especial pel Centre de Participació Ciutadana del barri de l’Alquerieta.

La convocatòria va reunir a les portes del consistori a la ciutadania alzirenya, les diferents associacions i els representants de l’Ajuntament. L’alcalde, Diego Gómez, ha manifestat la voluntat que Alzira siga “ciutat acollidora” i ha demanat a les administracions central i autonòmica que donen competència necessària als municipis per tal d’acollir els refugiats.

A més es va llegir el manifest “Sin salidas”, en què es reivindiquen cinc mesures relacionades amb la protecció dels drets humans de les persones migrants i refugiades que es tancava amb un minut de silenci pels refugiats i desplaçats

La concentració va finalitzar amb una emotiva lectura de poemes de diferent origen i en diverses llengües –valencià, castellà, anglés i àrab– que van recitar o cantar persones de distinta procedència, usuaris tots ells del CEPAIM. L’acte es va caracteritzar per la multiculturalitat, participació espontània, solidaritat i punt de trobada de veïns i veïnes.

 

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari