Amor per la igualtat en els centres educatius de Cullera

 

L’IES Blasco Ibáñez, l’Escolaica i el Sant Antoni de la Mar celebren Sant Valentí amb activitats solidàries i per la inclusió

IMG_0894CULLERA. 12-02-16. La celebració de Sant Valentí en alguns centres educatius de Cullera ha tingut enguany un caràcter altament solidari. Este matí l’alcalde, Jordi Mayor, ha participat en la cloenda dels actes organitzats per l’IES Blasco Ibáñez de Cullera, l’Escolaica i el CEIP Sant Antoni de la Mar amb motiu d’esta data.

Els centres han volgut recórrer el camí a la inversa i han convertit una celebració amb tints comercials i materialistes en tot el contrari. D’una banda, s’ha arreplegat una gran quantitat d’aliments aportats pels alumnes que seran destinats a Càrites. D’altra, s’ha organitzat un concurs de microrelats amb la igualtat i la inclusió com leitmotiv. Els treballs lliurats pels alumnes han tingut un alt valor literari i els millors han sigut premiats en categories corresponents als diferents cicles educatius participants: Primària i ESO.

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb la participació dels usuaris del Centre Ocupacional. En eixe sentit, el primer edil ha felicitat als estudiants «perquè heu demostrat que la igualtat i la inclusió no solament són paraules, sinó sobretot fets. Vosaltres heu aportat fets, arreplegant menjar per als qui no tenen la sort de tindre’l i integrant als companys del centre ocupacional».

L’alcalde s’ha mostrat orgullós d’esta iniciativa estudiantil i ha assegurat sentir-se tranquil «perquè sé que el futur de Cullera, que sou vosaltres, està en mans de persones sensibles cap a la igualtat. Nosaltres treballem per a fer de Cullera una ciutat millor i amb vosaltres serà millor encara», ha conclòs.

Els premis literaris han sigut patrocinats per l’ajuntament, concretament per les regidories d’Igualtat i Educació. Els seus responsables, Francesca Ortiz i Sílvia Roca, han lliurat sengles reconeixements als guanyadors.

La cerimònia ha comptat amb actuacions musicals a cura dels estudiants i s’ha procedit a la lectura dels microrelats guanyadors.

 

 

Deixa el teu comentari