Caballero advertix que 50.000 autònoms valencians hauran de pagar el doble amb la reforma de Sánchez

El portaveu d’Ocupació del Grup Popular en Els Corts, Juan Carlos Caballero, acusa a l’esquerra de “perseguir i esquilmar als autònoms”
Treball també pretén limitar la tarifa plana dels autònoms afectant als 170.000 beneficiaris a la Comunitat Valenciana

15. agost. 2018.- El portaveu d’Ocupació del Grup Popular en Els Corts, Juan Carlos Caballero, ha advertit que si tira endavant la reforma laboral que pretén implantar el govern Sánchez “prop de 50.000 autònoms valencians hauran de pagar el doble de quota”.

Juan Carlos Caballero ha explicat que “el Ministeri pretén pujar la cotització dels autònoms per a augmentar ingressos a costa del que siga. Així planteja que els treballadors per compte propi que ingressen més de 40.000 euros a l’any dupliquen la seua base de cotització mínima, passant de 919 euros a 1.839 al mes amb l’objectiu teòric d’adequar les cotitzacions als ingressos reals de cada treballador”.

El diputat popular ha indicat que “a açò cal afegir que Treball també pretén limitar la tarifa plana dels autònoms afectant als 170.000 beneficiaris afiliats a la Comunitat Valenciana que estan amb aquesta tarifa”.

El portaveu popular ha afirmat que “la reforma naix, segons el Ministeri de Treball, per a equiparar cotitzacions i ingressos, però una cosa és procurar que cada treballador per compte propi pague d’acord amb els seus ingressos i una altra perseguir i esquilmar als autònoms, tallant-los les ales i evitant el seu progrés i evolució”.

Caballero ha recordat que “la majoria dels autònoms no supera la base mínima de cotització. És un sector on hi ha inestabilitat en els ingressos d’un treballador per compte propi, sobretot en algunes activitats concretes. No es pot castigar d’aqueixa manera ni generalitzar perquè el concepte d’autònom és molt ampli. El problema és que l’esquerra considera als treballadors liberals i als autònoms sospitosos habituals i en lloc d’ajudar, els persegueix”.

El responsable popular ha indicat que “la marca de l’esquerra, com ocorre ací amb el Botànic de Puig i Oltra, és pujar impostos. A la Comunitat Valenciana s’ha produït una pujada progressiva en tres anys i que ascendeix a quasi 1.500 milions d’euros més. El Consell de Puig no solament ha castigat la butxaca dels valencians, sinó que ha incrementat el sector públic que està minvant la capacitat inversora de la Generalitat malgrat tenir 3.000 milions més que l’últim Consell del *PPCV”.

Finalment, Juan Carlos Caballero ha assenyalat que “des del PP tendim la mà per a cercar acords en matèria fiscal, per a asseure’s a parlar i no realitzar imposicions que perjudiquen als treballadors”.

Deixa el teu comentari