El club de piragüisme Scooter rep el Guardó d’Honor d’Algemesí a proposta de les entitats locals

Algemesí va celebrar el 20 de gener el seu naixement com a poble independent

El club de piragüisme Scooter rep el Guardó d’Honor a proposta de les entitats locals

L’Scooter Club ja ha entrat en la relació de col•lectius locals que compten amb el Guardó d’Honor d’Algemesí. A proposta dels col•lectius, associacions i altres entitats de la ciutat, s’ha lliurat el Guardó d’Honor de la Ciutat d’Algemesí, a títol col•lectiu, a l’Associació Esportiva Scooter Club, un dels clubs de piragüisme nacional més antic, per la seua trajectòria de moltes dècades competint a escala nacional i internacional en què ha participat en competicions olímpiques, i molts dels seus esportistes han format part de la selecció nacional en les categories juvenil i sènior. S’ha guanyat un renom tant en els campionats d’Espanya, com d’Europa i mundials. A més, amb la creació d’una Escola de Xiquets, té assegurat el futur del club.

En l’acte celebrat en el Teatre Municipal, el president de l’entitat, Carlos Carrascosa, ha destacat l’antiguitat i la trajectòria del club al llarg de 60 anys d’existència: “Són moltes les generacions que han rebut una educació esportiva i humana gràcies al Club Scooter. Som un dels clubs de piragüisme més antics d’Espanya i podem fer gala que estem molt reconeguts dins d’aquest esport”.

L’alcaldessa, Marta Trenzano, va lliurar el quadre acreditatiu del guardó i va destacar que són “pioners del món de la piragua i un planter d’esportistes que, des de fa 60 anys, han dedicat hores del seu temps a la pràctica de l’esport i a motivar a uns altres en la pràctica de l’esport. La piragua necessita aigua, i ací entra el riu Xúquer, un element clau en la història i el present d’Algemesí. Vosaltres cuideu i voleu el riu, clau de la vida i l’agricultura. Un dels nostres espais naturals al que hem de tindre cura i respecte”.

Algemesí celebra el dissabte 20 de gener el dia de Sant Sebastià de Vila, festa en què la ciutat celebra la seua independència gràcies als privilegis atorgats i que van arribar a la ciutat de la mà de Bernat Guinovart i Doménec Gamieta. Un acte en el qual participen entitats locals com la Societat Musical d’Algemesí, l’Escola Municipal de Tabal i Dolçaina, la Milícia Efectiva de l’Associació Napoleònica Valenciana i l’Schola Cantorum.

Deixa el teu comentari