Cs Alzira demana de nou la revisió cadastral perquè l’IBI siga just i real ja que existix un superàvit de 3’8 milions

María José Llopis: “És un abús que amb el romanent que han anunciat continuem pagant en relació als valors del bombolla immobiliària”

Alzira, divendres 2 de març de 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) d’Alzira María José Llopis ha demanat de nou a l’equip de govern que sol·liciten la revisió cadastral amb l’objecte de “tornar-li als immobles de la ciutat el valor que veritablement tenen”. Llopis ha assenyalat que “esta mesura suposaria que els alzirenys paguen un IBI just i real”.

També posa l’accent en els quasi quatre milions d’euros de superàvit que ha anunciat el tripartit. “En gran part és fruit del pagament d’impostos abusius per part de tots els veïns, que seguim pagant en relació als valors de la bombolla immobiliària”, ha manifestat la representant de Cs.

Llopis ha explicat que “l’última revisió cadastral es va realitzar en l’any 2005, moment en què la bombolla immobiliària va provocar l’augment del valor de les propietats d’una manera desproporcionada”. De la mateixa manera, ha indicat que “amb l’arribada de la crisi, estos valors han baixat considerablement en el mercat immobiliari”. No obstant, la regidora ha puntualitzat que “com en el cadastre seguixen constant aquells valors dels anys de glòria paguem un impost desproporcionat”.

La regidora ha assenyalat que “el que Cs porta demanant des de l’inici de la legislatura és que es revisen estos valors irreals perquè els nostres tributs es calculen sobre una base justa que es corresponga amb la realitat del mercat immobiliari actual”. A més, ha recalcat que “ens diuen que han baixat els impostos però no ens expliquen que esta disminució, en relació amb tot el que van pujar en el passat, resulta ridícula tenint en compte el romanent existent”.

Deixa el teu comentari