Cullera busca candidats per al seu pla d’ocupació juvenil dotat amb 290.000 euros

L’ajuntament recluta a 15 jóvens menors de 30 anys per a un taller d’electricitat

CULLERA. 14-03-18 .L’Ajuntament de Cullera ha iniciat el procés de reclutament de candidats per al seu pla d’ocupació juvenil CREC. Dotat amb 290.000 euros, el programa s’ha activat amb la selecció de 15 jóvens per a formar part del taller d’ocupació que els formarà com a tècnics electricistes.

Els aspirants han de ser menors de 30 anys i estar inscrits en el programa de Garantia Juvenil del Servef, expliquen des de l’Agència de Desenvolupament Local. Estes mateixes fonts apunten que el benefici de participar en esta iniciativa és doble. D’una banda, els jóvens cobraran una beca mensual i, d’altra, a final de curs podran presentar-se per a obtindre el grau mitjà en Muntatge i Manteniment d’Instal•lacions Elèctriques de Baixa Tensió.

El curs tindrà una durada de 9 mesos i s’estima el seu començament en el pròxim mes d’abril. Aquells interessats hauran de presentar la seua sol•licitud en l’Agència de Desenvolupament Local, situada en la Casa Palomes (carrer Cervantes).

El CREC forma part del conjunt de mesures municipals de lluita contra l’atur juvenil i està cofinançat pel Fons Social Europeu i el consistori. Mitjançant esta acció es podrà contractar un total de 38 persones a les quals se les formarà en diverses especialitats al mateix temps que perceben un salari-beca.

En concret, es desenvoluparan tres programes formatius en les àrees d’informàtica (creació de pàgines web), pintura i electricitat —procés de selecció que s’acaba d’obrir— i en tots els programes es donarà prioritat a persones amb dificultats d’inserció laboral o algun tipus de discapacitat.

En total, a través del CREC s’impartiran 2.060 hores de formació les quals tindran un component teòric i un altre pràctic. Esta última part es desenvoluparà en els mateixos servicis de l’Ajuntament de Cullera.

Per a poder optar a la selecció, que es farà a través del Servef, és necessari estar inscrit com a demandant d’ocupació i estar adherit al Programa de Garantia Juvenil del mateix Servef, insistixen des de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) de Cullera. I és que molts jóvens en atur no estan registrats en les oficines d’ocupació ni tampoc han sol•licitat en les mateixes formar part de l’esmentat programa de garantia, la qual cosa no poques vegades dificulta el fet de trobar candidats del municipi per a poder formar part de les diferents iniciatives de foment de l’ocupació que duu a terme el consistori.

2,3 milions

La posada en funcionament d’esta nova iniciativa suposa que en estos moments la localitat destine 2,3 milions d’euros al foment de l’ocupació, una situació que contrasta amb els 0 euros que destinava a esta àrea a la fi del passat mandat.

La Borsa d’Ocupació Social, l’Avalem Joves i el Taller d’Ocupació Jardins de Cullera, juntament amb altres accions de contractació —ocupació agrària o Medi ambient— suposen la major oferta d’ocupació pública impulsada pel municipi.

Deixa el teu comentari