Cullera crea el primer Consell d’Igualtat municipal

L’organisme integra col•lectius com les dones, la comunitat LGTBI o els discapacitats i perseguix una ciutat lliure de discriminacions

ortiz-pleCULLERA. 28-09-16. El ple de l’Ajuntament de Cullera aprovà ahir per unanimitat de tots els grups polítics la proposta del govern per a la creació del Consell d’Igualtat. El nou organisme substituïx l’antic Consell de la Dona creat en els anys 90.

La regidora d’Igualtat, Francesca Ortiz, explicà durant la sessió plenària que el nou consell «s’adapta les necessitats socials actuals» i integra a tots aquells col•lectius que seguixen patint discriminació. Així, feu especial referència a les dones, la comunitat LGTBI o les persones amb capacitats especials.

L’objectiu marcat és caminar cap a una ciutat lliure de discriminacions basada en els valors del progressisme, la igualtat i la llibertat «alliberant-nos de perjudicis i potenciant l’empatia cap al diferent en la qual ningú tinga por d’expressar el que pensa o el que sent», indicà la responsable d’Igualtat.

Durant el debat, Ortiz defensà que «si bé hem aconseguit la plena igualtat legal, estem lluny d’aconseguir la igualtat social perquè encara hui les dones seguixen patint la violència masclista, continuen havent-hi agressions homòfobes o les persones amb discapacitat encara lluiten per aconseguir la plena inclusió».

El Consell d’Igualtat de Cullera suposa «un pas més en la lluita per les conquestes socials», apunta Ortiz, qui destaca que el protagonisme en el nou ens ha de ser per als ciutadans. Per eixe motiu, els col•lectius que sol•liciten formar part del mateix podran fer-ho sempre que tinguen entre els seus principis la promoció de la igualtat.

Entre les funcions del nou òrgan es troben la difusió dels valors d’igualtat entre les persones o el foment de polítiques i actuacions municipals integrals encaminades a la defensa dels drets d’hòmens i dones.

D’altra banda, es dóna especial rellevància a l’apoderament social, cultural i polític de les dones; al suport a programes que contribuïsquen al benestar de les persones LGTBI; a l’atenció de les necessitats socials de la Tercera Edat, la joventut i la infància o a la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat.

L’edil d’Igualtat manté que el format del nou Consell d’Igualtat resulta «innovador» en l’àmbit municipal i considera que el pas donat per Cullera «encara que arriscat pel format de la proposta representa una reafirmació del govern municipal amb el seu compromís per la igualtat social».

Deixa el teu comentari