Diputació recolza el projecte ‘Viles en Flor’ que premiarà els municipis que millor tracten el seu patrimoni vegetal i paisatgístic

La iniciativa està promoguda per l’Associació Professional de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat.

L’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València dóna suport al projecte ‘Viles en Flor’ de l’Associació de Flors, Plantes i Tecnologia Hortícola de la Comunitat Valenciana. És així com, la institució provincial, col·laborarà en aquestes iniciatives donant-li promoció i fomentant el desenvolupament sostenible en la infraestructura verda urbana. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ho ha anunciat després de mantenir una reunió amb Gustavo Marina, el secretari general de Viles en Flor Comunitat Valenciana.

A través d’aquest programa que impulsa l’Associació Valenciana i que compta amb una llarga tradició en diferents països europeus, els municipis inscrits participaran en la concessió d’uns premis per part d’un jurat especialitzat que valorarà la potenciació dels espais verds, la seua gestió sostenible i l’educació ambiental de la ciutadania.

Els municipis interessats a participar-hi ha de presentar la seua sol•licitud a través de la web del projecte. Una vegada la candidatura siga valida, passarà a formar part de les Viles en Flor. De manera anual, s’entregaran les Flors d’Honor, segons criteris objectius sobre la gestió i millora del patrimoni vegetal i paisatgístic, la sostenibilitat ambiental, les activitats socials de conscienciació, l’explotació del turisme i la comunicació.

En Espanya, Catalunya va ser la primera a incloure l’any 2012 aquest programa en l’agenda dels seus municipis i actualment suma més de 120 municipis.

Deixa el teu comentari