Donen 354 llibrets de falla a la Biblioteca de Sueca

Vicent Vercher ha aportat els volums datats a partir dels anys 60 procedents de la seua col·lecció particular

Sueca, 08/02/2018.La Biblioteca de Sueca ha rebut una gran aportació de llibrets de falla. Vicent Vercher Lledó ha donat en total 354 volums procedents de la seua col·lecció particular. Els llibrets, tant de comissions individuals com col·lectius, corresponen a diferents anys de la dècada dels 60 fins l’actualitat.

Una vegada comprovats els exemplars, s’ha determinat incorporar 116 llibrets al fons documental, atés que la biblioteca ja disposava dels 238 restants. Estos últims se cediran a la Biblioteca Valenciana. “Ja ens hem posat en contacte amb els responsables de l’hemeroteca del centre documental valencià més important i pròximament passaran a recollir-los”, ha explicat el bibliotecari, J. Antoni Carrasquer.

Els llibrets donats pel veí suecà inclouen exemplars de catorze comissions falleres diferents, de Sueca i el Perelló, la majoria encara existents, però també d’altres que ja han desaparegut, com ara la del carrer Mariano Serrano Biguer, la dels Sants Abdó i Senent, o la dels Reis Catòlics, reconvertida en la falla Plaça de l’Ajuntament.

El regidor titular de la Biblioteca Municipal de Sueca, Vicent Baldoví, ha volgut agrair el gest de Vicent Vercher. “No tinc dubte que este serà un contingut de gran interés per a una població tan fallera com la suecana. Des de l’Ajuntament agraïm molt la generositat dels nostres veïns que confien en la Biblioteca per custodiar el seu patrimoni literari, contribuint així a enriquir el fons documental de totes les suecanes i suecans” ha apuntat Baldoví.

Amb esta important aportació, la col·lecció de llibrets de falla que es conserva en la biblioteca ascendeix a 475, concretament 439 individuals i 36 col·lectius. “Esta xifra representa més de la meitat de les 802 publicacions seriades anuals que té la secció local de la Biblioteca Municipal”, ha explicat Carrasquer. D’elles, un total de 104 unitats són programes de Festes de l’Ajuntament de Sueca, segons ha apuntat el bibliotecari.

Deixa el teu comentari