El Club de Tir Olímpic de Cullera aconseguix 8 podis en el campionat d’Espanya d’Armes Històriques

Set equips de club es fan amb l’or i un altre es penja la plata en la competició celebrada en Las Gabias (Granada)

CULLERA. 29-06-17. El Club de Tir Olímpic de Cullera ha aconseguit este cap de setmana passat un dels seus majors èxits dels últims temps. Els cullerencs aconseguiren un total de 8 podis de club en el Campionat d’Espanya d’Armes Històriques celebrat en la localitat granadina de Las Gabias.

Concretament, set dels huit equips pujaren al més alt amb l’or i un es va penjar la plata, en el que va ser tota una exhibició per part dels cullerencs en una fase que es va desenvolupar els dies 23 i 24 de juny.

Este resultat convertix el club en un dels que millors resultats ha aconseguit enguany en el panorama nacional.

Les medalles d’or s’obtingueren en la categoria Kunitomo, pistola de metxa, canó d’ànima llisa a una distància 25 metres. L’equip que es va adjudicar el triomf estava format per Juan Cortés, Miguel Córcoles i Francisco Pla.

També es van penjar el preuat metall els cullerencs en la modalitat Adams, el revòlver de percussió original, a distància 25 metres. Van repetir en esta categoria Cortés, Córcoles i Pla.

Pel que fa al revòlver de percussió rèplica Peterlongo, Salvador Bartual, Juan Cortés i Miguel Córcoles es van proclamar campions, victòria que van repetir en la categoria El Álamo, revòlver de percussió lliure a una distància 50 metres.

El trio format per Cortés, Córcoles i Pla va repetir triomf amb la pistola Forsyth de percussió monotir rèplica, canó estriat a una distància 25 metres, i amb la Wogdon, pistola de duel d’espurna, canó d’ànima llisa, rèplica i distància 25 metres.

Finalment, amb la Halikko mosquet d’espurna, canó d’ànima llisa, distancia 50 metres, van véncer Gerardo García, José María Ibáñez i Ramón Andrés.

La medalla de plata es va aconseguir en la modalitat de Kossuth (fusell d’espurna, canó d’ànima estriada, 50 metres) amb Francisco Pla, José María Ibáñez i Ramón Andrés.

Pròxims reptes

Els tiradors del Club de Tir Olímpic de Cullera continuen entrenant per al pròxim Campionat d’Europa d’Armes Històriques, que se celebrarà a Granada al setembre, on esperen aconseguir bons resultats.

El seu president, Enrique Frígola, ha posat en relleu l’alt nivell que demostren els integrants del club, un dels més importants del panorama nacional. Fundat el 1982, compta amb un important palmarés a l’esquena i 250 socis.

El pròxim 29 de juliol les seues instal•lacions acolliran una QDD, competició oberta no oficial de tir amb armes històriques en cinc modalitats diferents. Les armes històriques utilitzades en este esport solen datar de 1700 cap endavant. Poden ser originals o rèpliques i són aquelles que es carreguen per la boca.

Deixa el teu comentari