El Consell eliminarà el sostre d’amiant de l’Escolaica

La conselleria també reformarà les cuines de l’IES Llopis Marí en incloure en la seua agenda de prioritats les reivindicacions de l’ajuntament

CULLERA. 24-01-17. El vetust sostre d’amiant del CEIP Lluís Vives de Cullera (l’Escolaica) té els dies comptats. El Consell s’ha compromés amb l’ajuntament a eliminar esta perillosa coberta en atenció a la històrica reivindicació del centre, ara també recolzada per la regidoria d’Educació.

Recentment, responsables polítics i tècnics de la Conselleria d’Educació han visitat el col•legi per a comprovar in situ l’estat de les instal•lacions. El director territorial, Santiago Estañán, estigué acompanyat per la primera tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sílvia Roca; la directora del centre, Sara Carbonell; la presidenta del Ampa, Ruth Palomero i especialistes de la conselleria que van inspeccionar l’estat de la infraestructura.

La primera presa de contacte, després d’anys de ‘silenci administratiu’, va servir per a realitzar una prospecció tot i que donada l’antiguitat i complexitat de l’estructura en dates pròximes hauran de fer-se unes altres a fi d’elaborar un projecte d’execució de les obres, ha explicat Roca.

La regidora ha admés que els treballs de substitució impliquen una certa dificultat. «En principi es canviarà la coberta, però també s’estudia si cal posar una estructura nova», detalla la primera tinent d’alcalde.

La intenció del govern autonòmic és que el canvi de coberta es produïsca en l’estiu del 2018 posat que les obres han de ser pressupostades i solament podran dur-se a terme fóra del període lectiu per tal de garantir la seguretat dels escolars i del personal del centre.

Cuines del Llopis Marí

La presència a Cullera del director territorial també va servir per a concretar el compromís del Consell amb una altra de les reivindicacions de la comunitat educativa local, la reforma de les cuines de l’IES Llopis Marí, on s’impartix el cicle formatiu d’Hostaleria. Estañán va tindre l’ocasió de visitar les instal•lacions i afirmà que també seran objecte de millora.

«Enguany ens dedicarem a l’elaboració de projectes i l’any que ve serà el de l’execució dels mateixos», ha especificat Sílvia Roca, qui s’ha felicitat perquè les reivindicacions de Cullera en matèria d’infraestructures educatives «ja formen part de l’agenda de prioritats del Consell» després que des de la regidoria d’Educació s’hagen mantingut contactes amb els responsables autonòmics per a plantejar-los estes i altres necessitats.

Deixa el teu comentari