El veïns i les veïnes de Burjassot commemoren els 25 anys de la mort de Guillem Agulló

S’han preparat diferents actes per a esta setmana

25 anys després, la ciutat de Burjassot recorda encara aquell jove de 18 anys que, la matinada de l’11 d’abril de 1993, moria assassinat per un grup feixista a la població de Montanejos.

Natural de Burjassot, Guillem Agulló era militant d’esquerres i membre en Maulets, una organització independentista i també del col•lectiu antiracista SHARP.

Aquesta situació viscuda fa 25 anys, malauradament, encara continua viva en l’actualitat. L’últim episodi es va viure el passat 9 d’Octubre a la ciutat de València.

Baix el lema: “25 anys amb tu”, des de l’Associació Cultural Bassot de Burjassot, han organitzat diferents actes en homenatge a Guillem Agulló. Uns actes que s’iniciaren ahir amb les concentracions al campus universitari de Burjassot i, també, a la Plaça de l’Ajuntament d’este municipi.

Cal destacar que, després d’un quart de segle, l’Ajuntament de València li dedicarà un passeig al Jardí de Vivers i que s’inaugurarà el pròxim 21 d’abril amb motiu de la “Diada del 25 d’abril” que se celebrarà a València.

Va ser el 25 d’abril de l’any passat, amb motiu del dia de Les Corts Valencianes, quan es creà el Premi Guillem Agulló al parlament valencià. Serà este dissabte quan, des de l’associació Bassot, culminen els actes per a commemorar estos 25 anys amb una manifestació a Burjassot.

Deixa el teu comentari