Els contractes temporals continuen guanyant-li la partida als indefinits

Per a UGT les últimes dades de l’atur evidencien la precarietat de l’ocupació i la debilitat del sistema de cobertures

A la comarca de la Ribera hi ha 1.531 aturats més que en el mes de desembre, segons les xifres publicades pel SERVEF que situen l’atur registrat en el mes de gener de 2018 en 21.000 persones desocupades. Si ens fixem en el mes de gener de l’any passat, hi ha 1.155 aturats menys, el que suposa una reducció del 5.21%.

Des de la UGT han analitzat també el ritme de la contractació. En aquest mes de gener hi ha uns 260 contractes més que l’any passat. Segons l’anàlisi del sindicat es contracta més homes que dones, el percentatge se situa en un 35% davant un 64%.

La contractació indefinida mensual també es molt menor que la temporal, la primera se situa en un 7.36% mentre que la segona arriba al 92%. La majoria dels contractes, tant en temporals com en indefinits, són en un 79% a jornada completa.
Segons UGT, els resultats confirmen la precarietat de l’ocupació i la debilitat en el sistema de cobertura. També, per al sindicat, malgrat l’increment de la contractació indefinida el percentatge de la contractació temporal continua estancada en el 92%.

Per al secretari intercomarcal d’UGT-PV, Raül Rosselló el mercat de treball no ha superat la crisi; i els treballadors i treballadores continuen patint desocupació i precarietat, per això critica l’actitud triomfalista del partit popular respecte a les dades de l’atur.
Roselló també incideix què cada vegada són mes curtes les campanyes en l’agricultura i el mateix ocorre en el sector hostaler i en comerços lligats al turisme, per això el sindicat reclama més inversió en aquestes sectors.

El sindicat també recorda que perquè el creixement econòmic s’ajuste a la realitat es deu millorar les condicions de vida de les persones i que la recuperació econòmica repercutisca també en els salaris dels treballadors i no tan sols en el benefici de les grans empreses. Per a UGT s’ha d’abordar amb urgència les conseqüències derivades de la reforma laboral, imposada recorden de manera unilateral pel Govern d’Espanya.

Deixa el teu comentari