Els dies de festa arriben a Guadassuar amb la fira de Sant Vicent

El porrat de Guadassuar és un dels més antics de la comarca
Compte enrere per a les festes de Sant Vicent. Guadassuar es prepara per a viure dies de germanor : són dies d’amics i família. Però també de rebre amb els braços oberts a aquells que visiten un dels porrats més antic de la comarca. Perquè La fireta de la Riber” així la coneixen molts pot presumir d’acumular més de 300 anys d’història.

La llum dels fanals dels firaires, els dàtils i el cotó en pel o les sirenes i les músiques entremesclades són alguns elements que l’alcalde enumera i que representen l’arribada de la fira a Guadassuar.

Però Guadassuar “no està en fira” si abans no celebra la tradicional repartició de la carn, el preludi de la festa de Sant Vicent. Aquesta rememora l’antic repartiment de menjar entre les famílies necessitades de la població.

A l’actualitat els festers de Sant Vicent i els seus acompanyants reparteixen “rotllets” i Mistela.

I amb la gran cavalcada, del pròxim diumenge, Guadassuar encetarà oficialment des del balcó de l’Ajuntament la Fira de Sant Vicent. Enguany el pregoner és Vicent Ibiza osca, llicenciat en Geografia i Història i autor de diferents llibres.

Deixa el teu comentari