Els pacients de La Ribera han esperat una mitjana de 54 dies menys per ser operats que els de la resta d’hospitals públics de la Comunitat

Balanç d’activitat assistencial a juny de 2017, segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

La demora quirúrgica mitjana als hospitals públics ha estat de 107 dies mentre que la de l’Hospital d’Alzira ha estat de 53 dies.

• Especialitats quirúrgiques d’alta complexitat com Cirurgia Toràcica o Cirurgia Cardíaca, han tingut al juny demores inferiors als 20 i 30 dies, respectivament.

Alzira (07.08.17).- Els pacients de l’Hospital Universitari de La Ribera han esperat 54 dies menys que els pacients de la resta d’hospitals públics de la Comunitat Valenciana, per sotmetre a una intervenció quirúrgica, segons les dades oficials de l’últim tall de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública corresponents al mes de juny, facilitades la setmana passada per la consellera Carmen Montón.

Així, la demora quirúrgica mitjana dels hospitals públics de la Comunitat ha estat de 107 dies, mentre que la demora mitjana a l’Hospital d’Alzira ha estat de 53 dies. I especialitats quirúrgiques d’alta complexitat com Cirurgia Toràcica o Cirurgia Cardíaca, han tingut al juny demores inferiors als 20 i 30 dies, respectivament.

Això és fruit de l’eficient gestió assistencial que el grup Ribera Salud ha implantat a l’Hospital d’Alzira, i que permet introduir en el sistema sanitari públic eines que faciliten una precisa planificació de l’activitat i que es recolza en pilars com l’amplitud d’horaris oferts als pacients, amb una activitat quirúrgica de dilluns a divendres, en horari de matí i vesprada; la potenciació de la cirurgia major ambulatòria (CMA), i una completa cartera de serveis amb especialitats complexes.

Gràcies a això a l’Hospital de La Ribera i en els altres departaments públics de concessió, és possible implantar mesures correctores quan es detecta un augment en la llista d’espera, a diferència d’allò que ha indicat per la Consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, que malgrat el notable augment en les llistes d’espera a la Comunitat Valenciana, va afirmar públicament que se seguirà treballant exactament igual.

4 i 3 mesos menys d’espera en Cirurgia Vascular i Neurocirurgia

Cal assenyalar, a més, que en especialitats com Cirurgia Vascular i Neurocirurgia, els pacients de La Ribera han esperat entre 4 i 3 mesos menys de mitjana que la resta de pacients de la Comunitat Valenciana.

Així, en Cirurgia Vascular, els pacients de La Ribera han esperat una mitjana de 58 dies enfront dels 192 dies de mitjana de la Comunitat Valenciana, i en Neurocirurgia, 60 dies enfront dels 160 dies de la resta d’hospitals públics.

Igualment destacables són les demores en Cirurgia Pediàtrica, amb una mitjana d’espera de 50 dies enfront dels 131 de la resta d’hospitals públics, o en Cirurgia Maxil•lofacial, amb 40 dies d’espera mitjana enfront dels 120 dies de la Comunitat Valenciana.

Des de l’any passat i seguint les pautes de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, l’Hospital de La Ribera està fent públics talls trimestrals de l’evolució de la llista d’espera quirúrgica, és a dir, 4 vegades a l’any.

La demora mitjana és el temps mitjà, expressat en dies, que porten esperant els pacients pendents d’intervenció, des de la data d’entrada en el registre fins a la data final del període d’estudi..

Deixa el teu comentari