Hi haurà també una degustació de corder de proximitat i formatges artesanals valencians elaborats amb llet d’ovella

LA UNIÓ celebra demà al CdT de València una jornada sobre el consum de corder de proximitat i les races autòctones

11 de desembre de 2017.– LA UNIÓ de Llauradors i Ramaders celebra demà dimarts 12 de desembre una Jornada sobre el consum de la carn de corder i les races autòctones en el CdT de València, en el qual participen a més de ramaders diverses iniciatives que posen en valor al sector oví de la Comunitat Valenciana i de l’única raça autòctona que és la guirra.

La jornada s’inaugurarà a les 10,45 hores per part del secretari general de LA UNIÓ, Ramón Mampel. La primera ponència, prevista a les 11 hores, analitzarà les característiques principals de l’única raça autòctona d’oví de la Comunitat Valenciana, la guirra, a càrrec del catedràtic de Producció Animal de la Universitat Politècnica de València, Martín Rodríguez.

Sobre les 12 h. la tècnica de ramaderia de LA UNIÓ, Anna Gomar, aportarà informació sobre la situació del sector oví en el nostre territori i dades de consum, importants ara que s’acosten les dates nadalenques.

A les 12,30 hores representants de Anguirra donaran la seua visió sobre el treball dels pastors i la seua funció social, econòmica i mediambiental, així com el paper de l’ovella guirra en la conservació de la biodiversitat.

A les 13 hores es presentaran diverses experiències en l’ovella guirra, des del punt de vista de la carn, la llet i la llana. Així, es comptarà amb representants de l’Hotel Las Arenas, Quesería Los Corrales de Almedíjar o Esquellana, entre uns altres.
Conclourà aquesta jornada amb una degustació de corder de proximitat elaborat per cuiners del CdT i de formatges artesanals elaborats amb llet d’ovella guirra d’Almedíjar.

Deixa el teu comentari