La capital de la Ribera Baixa acollirà enguany diverses projeccions programades dins de la sisena Mostra Internacional de Cinema Educatiu els pròxims 21 i 22 de febrer

Sueca, 16/02/2018.Sueca es prepara per acollir en els pròxims dies tot un cicle d’activitats emmarcades en la VI edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE) que s’està celebrant des del dia 10 fins el 24 de febrer a València, Sueca i altres localitats. Sueca repeteix enguany per segon any consecutiu com a seu comarcal del festival.

La MICE té com a objectiu acostar la cultura de la imatge a la població infantil mitjançant el foment de noves formes d’oci, la comunicació audiovisual i l’intercanvi d’idees. La iniciativa pretén promoure l’alfabetització audiovisual dels xiquets com a eina per a la difusió de valors socials i educatius, segons assenyalen des de l’organització.

La inauguració de la MICE es va realitzar el dissabte dia 10 a la ciutat de València i la cerimònia de cloenda tindrà lloc a Benifaió el pròxim 24 de febrer. A l’acte d’obertura va assistir el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví, on va coincidir amb el director de l’Institut Valencià de Cultura, el també suecà Abel Guarinos. La gala va comptar amb la presència de l’actriu Marisa Paredes, que enguany és madrina del festival de cinema educatiu dirigit per Josep Arbiol.

El Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà els matins del dimecres 21 i el dijous 22 de febrer les projeccions dels curtmetratges per a escolars de totes les etapes, des d’infantil a Batxillerat i Cicles Formatius. En esta edició han volgut participar els centres educatius Luis Vives, Unió Cristiana, Carrasquer, Ntra. Sra. de Fàtima, Mª Auxiliadora, Escola Jardí, Cervantes i l’IES Joan Fuster. Els alumnes del CPEE Miquel Burguera gaudiran de les projeccions en el mateix centre.

El dijous per la vesprada, dia de la MICE Inclusiva, es realitzarà una sessió doble. La primera, començarà a les 15:00 hores amb la presentació del projecte Wonder del Cefire Específic d’Inclusiva. A continuació es projectarà la pel·lícula «Wonder», que convidarà als assistents a reflexionar sobre la dificultat d’un xiquet amb una malformació facial per integrar-se en el seu primer any escolar. A les 18:00 hores es repetirà l’acte, en esta ocasió obert al públic general. A les 19:00 hores està previst que es realitze un segon passe de la producció nord-americana.

El regidor d’Educació i Cultura, Vicent Baldoví, ha celebrat que des de l’organització de la MICE hagen volgut que Sueca torne enguany a ser seu comarcal de la mostra. “Estic convençut que amb fórmules com la d’este festival és molt més fàcil despertar l’interés dels nostres joves pel món audiovisual, donant-los les claus per adoptar, alhora, una mirada crítica a través del cinema” ha apuntat Baldoví.

El festival, que enguany porta per lema «From València to the world», pràcticament ha doblat el temps de durada, passant de huit a quinze dies. De la mateixa manera ha multiplicat les localitats col·laboradores, arribant a setze en la present edició travessant de nord a sud tot el territori valencià. Des de Sant Mateu, passant per Castelló, Vila-real, Sagunt, l’Eliana, Bonrepòs i Mirambell, Aras de los Olmos, València, Benetússer, Benifaió, Sueca, La Font de la Figuera, Biar, Pedreguer, Dénia, Alacant, fins arribar a Callosa de Segura.

Deixa el teu comentari