La Diputació restaura dos llenços de l’església de Turís

Turís 25-01-2016 La Diputació de València ha restaurat dos llenços d’alt valor artístic que representen a la Sagrada Família i la Santíssima Trinitat i a l’evangelista Sant Lucas.

La restauradora, en el centro, con el párroco y la concejal de Cultura, Isabel Guaita, y el primer teniente de alcalde, Ismael Corell En el primer cas es tracta d’una serigrafia que data dels anys 30 del passat segle i que va ser donada per un particular a la parròquia de Turís. Múltiples esgarrapades, brutícia i taques han sigut netejats amb extrema delicadesa, després d’un llarg procés, per la llicenciada en belles arts i restauradora profesional Mª José Nogueroles. També s’ha col·locat un pegat per a reparar la zona perforada fent coincidir les bretxes del pegat amb les de la tela.

En el cas de l’evangelista Sant Lucas es tracta d’un quadre a l’oli que data del segle XVIII que va ser retallat pels laterals per a poder ajustar-ho a un dels marcs de marbre de l’altar major, on es trobava antigament. No se sap res de l’autor encara que segons l’estudi realitzat per a la seua restauració aquesta obra, juntament amb altres dos evangelistes més, formaria un conjunt que ja es va inventariar pel rector D. Vicent Agut en 1950 i 1954.

En el procés de restauració, que ha sigut més complicat i costós que l’anterior, s’han recuperat tots dos marges afegint la tela que falta per a donar-li la seua grandària original i ajustar-ho al bastidor. El seu estat de conservació era realment precari i a part de la neteja s’ha hagut de reintegrar part de la tela a causa de dos grans trencats i a múltiples forats, ja que existeixen zones que s’havien perforat amb grans claus que servien també per a fixar el quadre a la paret.

 

Deixa el teu comentari