La Falla Bernat Aliño de Sueca lliura els premis de la 3ª edició del concurs de microrelats

El casal de la Falla Bernat Aliño ha acollit el passat divendres l’acte de cloenda de la tercera edició del concurs de microrelats i la presentació del llibret de falla de 2017

Bernat AliñoSueca, 06/02/2017.La Falla Bernat Aliño de Sueca ha celebrat este divendres la cloenda de la tercera edició del concurs de microrelats que ha organitzat la comissió per tercer any consecutiu.

Enguany la comissió proposava el repte de començar el relat amb la frase “Aquella nit de 1916…”, ja que en este passat 2016 s’han complit 100 anys de la mort de Bernat Aliño, qui fou alcalde i metge de la localitat, i qui dóna nom a la comissió suecana. El certamen s’emmarca així en tot un seguit d’actes organitzats per la comissió en homenatge a la seua figura.

Des de l’organització van voler remarcar “l’esforç, la il·lusió i la tenacitat” dels professors, còmplices d’esta proposta cultural fallera i van reconéixer també l’excel·lent treball dels alumnes, tot remarcant que el jurat ha tingut una tasca ben complicada, atés que tots els treballs han estat d’una altíssima qualitat. També l’alcaldessa, Raquel Tamarit, es va sumar a les felicitacions tant a la comunitat educativa com al col·lectiu faller per la llavor literària que porten endavant en pro d’una societat més culta i creativa.

 L’organització ha destacat també que en esta edició s’han rebut prop d’un centenar de propostes literàries i han aprofitat l’ocasió per agrair alhora la col·laboració dels patrocinadors del certamen, Copymat, Atmosfera Esport i Papereria Rocher.

En la categoria de 1r i 2n d’ESO, el relat ganyador ha estat “El planeta dels pensaments” de Lorena Espasa, de l’IES Joan Fuster, i el segon i el tercer premi han sigut per als relats “Aquella nit” i “La carta”, de Núria Aliaga de l’IES Joan Fuster i d’Almudena Sanjuán de l’IES Joan Fuster, respectivament.

D’altra banda, en la categoria de 3r i 4t d’ESO, el relat guanyador ha sigut, “L’àvar de Dénia” d’Adrián Magraner del col·legi La Encarnación, el segon premi  per al relat “Una historia de cine” de Maria Palau, també del col·legi La Encarnación, i el tercer per al relat “No puc” de Núria Osca, del col·legi Maria Auxiliadora.

Per últim, en la categoria de Batxillerat, el primer premi ha sigut per al relat “Covard” d’Adrina Orts, del col·legi La Encarnación, el segon per a “Estranys de la nit” de Blanca Ibiza, i el tercer per a “Un sorprenent Aparell” de Javi Segarra, tots dos també del col·legi La Encarnación.

 A l’acte també es va presentar el llibret faller de 2017 amb caràcter literari “De sobaquet al casal”, una proposta gastronòmica sobre l’entrepà de sobaquet i tot allò que envolta un sopar de falla. Es tracta  d’un estudi exhaustiu sobre l’entrepà, amb elaboracions, vocabulari, etc. I com tots els anys, també arreplega les propostes culturals que es fan des de la falla, com ara els treballs guanyadors del concurs de microrelats i del concurs de fotografia “Sueca en Falles”, la col·laboració amb la Mostra Internacional de Mim de Sueca o la celebració del centenari de la mort de Bernat Aliño.

La presentació del llibret va estar a càrrec del periodista suecà i faller, Carles Galletero, i Carlos Miragall, vicepresident de la comissió i organitzador del concurs de microrelats va estar l’encarregat de conduir l’acte de  lliurament de premis del certamen literari. Els màxims representants de la comissió i l’alcaldessa de la localitat, Raquel Tamarit, i el regidor de Cultura i Educació, Vicent Baldoví també hi van participar.

Deixa el teu comentari