La III Temporada de Teatre alça el teló a Sumacàrcer

L’ajuntament de Sumacàrcer, l’únic poble de la Vall Farta que acull una programació estable al seu Teatre Auditori, aposta enguany per consolidar la temporada teatral i complementar-la amb tallers dramàtics per a grans i menuts.

Lola y VictoriaTindre una temporada de teatre estable en una localitat de menys de 1.500 habitants és una “rara avis”, i demostra la voluntat del consistori per promocionar la cultura escènica en totes les seues vessants.

“La gran acollida per part dels veïns i veïnes del poble, i també dels pobles veïns, ens ha convençut que pagava la pena fer un esforç des de l’Ajuntament per a millorar les instal·lacions del teatre i seguir endavant amb esta iniciativa”– comenta el regidor de cultura, David Pons, que ha programat per a la present edició sis obres que es representaran del 3 d’abril al 17 de desembre.

Diumenge, 3 d’Abril, s’enceta la temporada amb “Si jo fóra rica”

Lola Moltó y Victoria Salvador són les protagonistes, junt amb Alejandro Mompó de “Si jo fóra rica”, una divertida comèdia  que es desenvolupa en un vetlatori,  escrita per Vicente Marco y dirigida per Manuel Maestro.

Esta obra marca el principi d’una mostra heterogènia d’art escènic, que té com a característica principal el recolzament al teatre en valencià i a les companyies valencianes, les quals estan sent durament colpejades en estos temps de crisi.

El 14 de maig  continua la temporada el mag i actor Nacho Diago amb “Días de nocilla y magia”, la història dels començaments d’un xiquet que somniava amb ser mag. A juny, Escenoart  presenta el seu nou espectacle per a xiquets i xiquetes “Sentits a les butxaques”, Una versió de Joanmi Reig del clàssic de Juli Disla “Tris Tras Trus”.

La temporada farà una pausa als mesos de Juliol i agost per a tornar en setembre amb La Pavana i una obra per a la reflexió: “Una hora i mitja tard”, amb Victoria Salvador i Rafael Calatayud. El mes d’octubre el Teatre Auditori albergarà un espectacle en format cabaret “Café Sol” de la companyia de dansa teatre Fil d’Aram. Finalment, el mes de desembre es representarà El crèdit, un text de Jordi Galceran amb direcció de Sergi Belbel i divertida interpretació de Joan Miquel Reig i Tomàs Mestre.

Tallers de teatre per a xiquets i adults

Coincidint amb la III Temporada, i amb la finalitat d’incrementar la cultura teatral que s’està creant des de l’inici del circuit, l’ajuntament ha programat també un taller de teatre.

La idea és fer dos grups, un per a xiquets i un altre per a adults. “Gent gran que abans feia teatre ens ha demanat la possibilitat– afirma el regidor de cultura- i hem pensat que seria molt bona idea facilitar-los el tornar a gaudir de la seua afició i, a més, oferir la possibilitat a tots aquells que en tinguen interés, sense haver d’eixir del poble”. Els tallers seran impartits per l’actor Vicent Domingo.

Deixa el teu comentari