L’Ajuntament d’Alzira, per mitjà d’IDEA i l’Oficina de Projectes Europeus, participa en el projecte projecte Europeu “FAIR Fostering Apprenticeship sharing idees and resources” per a potenciar els contractes de formació.

Alzira, 14 de setembre del 2017. Una delegació de l’Ajuntament d’Alzira, l’Associació Empresarial d’Alzira i la Cambra de Comerç de València han participat en la sessió conjunta liderada per la Cambra de comerç de Giurgiu (Romania) del projecte “FAIR-Impuls” per estudiar i impulsar entre els empresaris el contracte d’aprenentatge com a element d’ocupabilitat i formació.

En aquesta reunió que ha tingut lloc en la Cambra de comerç de Giurgiu (Romania) s’han preparat els passos del projecte que es va iniciar al novembre de 2016 amb una durada de 24 mesos i que inclou, entre altres activitats, la formació de 20 persones responsables de promoure la contractació d’aprenentatge entre les empreses, donant assistència tècnica i informació sobre els avantatges d’aquesta modalitat contractual. En el projecte participen Cambres de comerç, entitats formatives juntament amb associacions empresarials de tres països europeus (Itàlia, Romania i Espanya).

Entre els objectius a curt termini s’inclou la realització de diverses reunions de treball entre experts del tema com el SEPE, Empreses privades de formació acreditades, Instituts de formació, Universitat de València, sindicats etc, amb la fi elevar propostes de millora als òrgans i estaments reguladors de la modalitat de contracte d’aprenentatge i formació.

Segons explica Ivan Martínez, regidor de Promoció Econòmica i Ocupació: “el projecte té una durada de dos anys i té com a objectiu principal millorar les pràctiques formatives en autònoms i PIMES i que es coneguen les oportunitats d’aprenentatge i formació, per tal de millorar aquests contractes donades les limitacions actuals.”
El projecte FAIR-Impuls està dotat per a l’Ajuntament d’Alzira amb 46.000 euros i conta amb la participació de l’Associació Empresarial d’Alzira (que percebrà 20.000 euros), de la Cambra de Comerç de València (100.000), la Universitat de València i el SERVEF. En aquest projecte participen també 10 socis europeus i el pressupost total és de 637.084 euros.

Deixa el teu comentari